LuuppiUDK vs. Henkilökunta – äänestä voittaja!

Luuppi & UDK -opiskelijat pelasivat Kaupin kentällä keskiviikkona 17.9. jalkapallo-ottelun vajaamiehistä henkilökuntajoukkuetta vastaan. Peli päättyi tasapeliin, mikä ei lehtemme uutisnälkäistä urheilutoimitusta miellyttänyt. Valitse sinä rakas lukijamme otteluanalyysin perusteella pelin voittaja! Äänestää voit tämän jutun lopussa.

Ottelu oli kaikin puolin vauhdikas. Ensimmäinen puoliaika oli henkilökunnan hallintaa. Toisella puoliajalla opiskelijat nousivat uudelleen taistoon mukaan. Opiskelijat karkasivat 4–3 johtoon yhdeksän minuuttia ennen ottelun päättymistä. Henkilökunnan riveissä pelon huomasi, kun vaihtopenkiltä kuului parahdus: ”Me ollaan hävitty tää peli.” Henkilökunta kuitenkin tasoitti viime hetkellä  ottelun lukemiksi 4–4 ja päätti pelin tasapeliin.

Analyysi joukkueiden pelistä

Henkilokunta_pelaaja2

Henkilökunta:

Henkilökuntaa ei tullut tarpeeksi paikalle, joten joukkuetta jouduttiin paikkaamaan kuudella opiskelijavahvistuksella. Henkilökunnan joukkue oli vahva, jykevä ja järjestelmällinen, mutta hidas. Joukkue pelasi vahvasti puolustavaa peliä luottaen vastahyökkäyksiin ja pitkiin syöttöihin vastustajan linjojen taakse. Tämä taktiikka toimikin hyvin aluksi, kun opiskelijoiden rivit eivät olleet vielä järjestäytyneet.

Erityismaininta henkilökunnan maalivahdille Janne Paavilaiselle, joka ohjasi joukkuettaan erinomaisesti. Hänen ansiostaan henkilökunnan joukkue oli ottelussa järjestäytyneempi. Opiskelijavahvistuksista joukkue sai tarvittavaa juoksuvoimaa vastahyökkäyksiin ja näistä tilanteista tuli lähes aina maali. Kolme neljästä henkilökunnan maalista tuli ensimmäisellä puoliajalla.

LuuppiUDK_futispelaaja

Opiskelijat:

Opiskelijoiden ote ensimmäisellä puoliajalla oli kaoottista; pelaajat säntäilivät sinne tänne kuitenkin hyviä paikkoja luoden. Pelaajat olivat taidokkaita, ja sen huomasi varsinkin silloin, kun opiskelijat pystyivät kuljettamaan pallon kahden henkilökunnan pelaajan läpi useaan kertaan. Yksi saksipotkukin vilahti.

Toisin kuin henkilökunnan, opiskelijoiden joukkue oli todella energinen ja syviä juoksuja syntyi paljon. Tässä niin kutsutussa ”walk it in” -tyylissä juostaan syvälle ja lyhyiden syöttöjen avulla luodaan paikkoja mahdollisimman lähelle maalia. Miinuksena opiskelijoiden pelistä puuttui ensimmäisellä puoliajalla varsinainen johtohahmo, mutta se ei menoa haitannut.

Toisella puoliajalla opiskelijoiden peli oli järjestäytyneempää ja pallonhallinta oli miltei kokonaan heillä. Erityismaininta myös opiskelijoiden maalivahdille, joka tuli erinomaisesti pitkälle vastaan, kun henkilökunnan joukkue sai vaarallisen vastahyökkäyspaikan.

Yhteenveto

Henkilökunta pelasi tasaisen hyvin ja viisaasti, erityisesti katkot olivat loistavia. Joukkueen pelaajat yrittivät johtoaseman saavutettuaan pysyä stabiilina ja puolustaa kunniakkaasti. Tämä mureni lopulta opiskelijoiden taidokkuuteen ja juoksuvoimaisuuteen.

Opiskelijoiden joukkue oli päinvastainen kuin henkilökunnan joukkue. Joukkue oli villi ja energinen, ja he tekivät paljon juoksuja. Tämä uuvutti pelaajat, ja vaihtopenkkiä kulutettiin tiuhaan tahtiin. Joukkueen pelityyli oli vauhdikas ja ottelu käytiinkin lähes kokonaan henkilökunnan puoliskolla.

Otteluanalyysi: LuuppiSanomien urheiluanalytiikkavastaava Ville Valtonen
Kuvat: Birgitta Logrén