Tähtiluuppilainen: Arttu Nevalainen

Mikä ihmeen Tähtiluuppilainen?

Tähtiluuppilainen on juttusarja, jossa tutustutaan tarkemmin yhteen luuppilaiseen kerrallaan. Juttusarja on ilmestynyt tiettävästi ainakin vuodesta 2010, ja homma toimii siten, että esiteltävällä tähtiluuppilaisella on paitsi velvollisuus kertoa itsestään, myös valta päästä haastamaan seuraava haastateltava. Viimeiset pari vuotta Tähtiluuppilainen on viettänyt hiljaiseloa, mutta nyt se on palannut takaisin entistä ehompana. Tauon jälkeen piinapenkkiin on pienen mutkan kautta saatu itseoikeutetusti vuoden 2018 puheenjohtaja Arttu Nevalainen. Lue Artun paljastukset tulevaisuuden haaveistaan ja pysy sen jälkeen kuulolla
– Tähtiluuppilainen on tullut jäädäkseen, eikä koskaan voi tietää, kuka haastetaan seuraavaksi!


kuva Arttu Nevalaisesta

Arttu Nevalainen odottaa fuksien saapumista ja isompia palkkoja sekä haaveilee eläkkeestä.

Kuka olet?
– Oon Arttu Nevalainen, viidennen vuoden tietojenkäpistelijä, pitkäaikainen hallituslainen ja suklaajäätelöstä pitävä lautapeli-ihminen. Alunperin Joensuusta Pohjois-Karjalasta kotoisin ja kyllä, verkkarit on mukavat.

Mitä odotat kesältä?
– Aurinkoa ja isompia palkkoja. Loppujen lopuksi sitä vain odottaa kunnes kurssit taas alkavat ja uudet fuksit saapuvat.

Mikä oli vuoden 2017 kohokohta?
– Sain ensimmäistä kertaa alaani liittyviä kesätöitä. Se piristi kovasti ja kokemusta sai kaikenlaisesta, vaikka kovinkaan syvälle koodaukseen ei käsiään kolmessa kuukaudessa kerennyt yliopistolla laittaa.

Mikä sinusta tulee isona?
– Toivoisin oppia koodaamaan ja olemaan sellainen, joka voi auttaa muita Stackoverflow:ssa. Haluaisin myös joskus eläkkeelle, mutta katsotaan (näillä näkymin) 60 vuoden päästä, miten se onnistuu. Ja nyt puhuin oikeasta eläkkeestä, en Luupista… Eikunsiis kyllä Luupista myös, mutta nopeemmin.

Jos sinulla olisi rahaa kuin roskaa, missä asuisit?
– Isossa talossa, jossa olisi oma huone biljardipöydälle sekä sellaiselle vanhan kunnon Stiga Hockeylle.

Ketä ihailet ja miksi?
– Ihailen kaikkia niitä Luuppi-aktiiveja, jotka jaksavat ja haluavat tehdä vapaaehtoistyötä mainion yhteisömme ja ainejärjestön eteen.

Mitkä ovat kaksi tärkeintä ja kaksi turhinta tavaraa, jotka omistat?
– Kaksi tärkeintä voisivat olla tiskikone ja pyykkikone, vaikka tämä nyt vähän tylsä vastaus onkin. Turhimmat tavarani ovat kaapissa yhä oleva 5 vuotta vanha läppäri, joka on rikki, sekä silmälasikotelo, jossa säilytän edellisiä silmälasejani, jotka myös ovat rikki. Pitääkin heittää ne menemään saman tien…

Jos saisit kutsua synttäreillesi yhden julkisuuden henkilön, kenet kutsuisit?
– Joku leipuri tai kokki ois kiva, jotta se vois leipoa/kokata. Vastaan Gordon Ramsay. Tai no Jutikin vois olla…

Kerro jotain, mitä suurin osa ihmisistä ei vielä tiedä sinusta.
– Pystyn ajamaan lakisääteisesti kuorma-autoa ammatikseni eli minulla on ammattipätevyys. Tai no, oli ammattipätevyys. Meni vanhaksi viime vuonna.

Kenet haluat haastaa seuraavaksi tähtiluuppilaiseksi?
– Haluaisin haastaa seuraavaksi tähtiluuppilaiseksi sellaisen ihmisen, joka mielestäni on tehnyt paljon asioita Luupin eteen. Vaikka näitä henkilöitä on iso kasa ja valinta oli vaikea, valitsen Marja Ahosen.