AjankohtaistaYhdistysOpiskeluTutornetTapahtumatLiikuntaLuuppiSanomatYritysyhteistyöYhteystiedot
In English
Tutornet
Tutornet
UKK

UKK

Usein kysyttyjä kysymyksiä aihealuettain

Opiskelu

Mistä tietää kuinka pitkään kurssi kestää?

Yleisesti ottaen mikäli kurssin pituudesta ei ole mainintaa opetusohjelmassa, niin kurssi kestää suurin piirtein lukukauden loppuun saakka. Viiden opintoviikon kurssit ovat pituudeltaan lukukauden luokkaa ja sitä lyhyemmät kestävät tietenkin vähemmän aikaa. On myös kursseja, jotka alkavat syyslukukaudella ja jatkuvat kevätlukukaudella. Kurssin ensimmäisillä luennoilla selvitetään yleensä tämäkin asia.

Kun jakaa luentojen tuntimäärän kurssin viikottaisilla luentotunneilla, niin saa tietää kuinka monta viikkoa luentoja järjestetään.

Mahtuuko syksyn peruskursseille varmasti mukaan?

Kyllä. Peruskursseille otetaan varmasti kaikki pääaineopiskelijat mukaan.

Mistä saa ostettua pysäköintilupia?

Opiskelijan pysäköintilupia myydään päätalon Juvenes-kirjakaupassa ja Kaupin kampuksella B-rakennuksen ravintola Medicassa. Lupa maksaa 20 euroa ja on voimassa elokuun alusta seuraavan vuoden syyskuun loppuun.

Mitä järjestöjä on tarjolla meidän alan opiskelijoille?

Tietotekniikan Liitto TTL ry on 25 jäsenyhdistyksen kattojärjestö jonka kautta jäsenet saavat monipuolisia jäsenetuja. Jäseninä on sekä henkilöitä että yhteisöjä.

Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry on tekniikan tekijöiden järjestö. TEK neuvottelee ja solmii sopimuksia jäsentensä palkkauksesta ja palvelussuhteen ehdoista teollisuudessa ja palvelusektoreilla.

Tietotekniikan opiskelijoiden liitto TiTOL ry toimii maanlaajuisena tietotekniikan alan opiskelijoiden yhdistysten liittona. Luupin jäsenenä olet myös TiTOL:in jäsen. Tätä kautta voit liittyä myös Tietotekniikan liitton.

Matemaattis-luonnontieteellisten alojen Akateemiset MAL on akateemisia ammattilaisia edustava ammatillis-aatteellinen järjestö. Se järjestää jäsenistölleen mm. koulutusta, tekee jäsentutkimuksia ja toimii yhteiskunnallisena vaikuttajana. Jäsenyys on ilmainen kyseenomaisten alojen opiskelijoille. Lisäksi, MAL toimii TEKin yhteydessä ja kaikki MAL:n jäsenet ovat myös TEKin jäseniä.

Miksi järjestöihin kannattaa liittyä?

Jäsenet ovat myös oikeutettuja järjestön jäsenetuihin. Näitä ovat mm. lainopillinen neuvonta, koulutukset, jäsenkorttialennukset ja ilmaiset jäsenlehdet. Osa järjestöistä on ilmaisia opiskelijajäsenille, joihinkin pitää maksaa vuosittainen jäsenmaksu.

Vapaa-aika

Mitä tarkoittaa lyhenne OPM?

OPM = Oma Pullo Mukaan, lukee esimerkiksi bilekutsuissa. Tarkoittaa, että vieraat voivat juoda omia juomiaan bileissä, mutta järjestäjä ei niitä tarjoa.

Mitkä ovat Kolmiobileet?

Kolmiobileet ovat Luupin, hallintotiedeiden ainejärjestö Staabin ja Tuotantotalouden kilta Indecsin järjestämät opiskelijabileet Koskikeskuksen Ravintolamaailmassa. Kolmiobileet järjestetään kerran kuukaudessa, syyskuusta huhtikuuhun. Lippuja Kolmiobileisiin voit ostaa Luupin toimistolta.

Lisätietoa Kolmiobileiden Facebook-sivuilta

Mikä on Hämeenkadun Appro?

Hämeenkadun Appro on Boomi ry:n kerran vuodessa syyslukukaudella järjestämä suosittu opiskelijatapahtuma Tampereella. Tarkoituksena Approssa on suorittaa valittu tutkinto nauttimalla tietyssä ajassa riittävä määrä erinäisiä nesteitä tamperelaisissa ravintoloissa. Iso tapahtuma, joka kerää paljon opiskelijoita myös Tampereen ulkopuolelta.

Lisätietoa Hämeenkadun Appron kotisivuilta

Paljonko Luupin haalarit maksavat ja milloin ne pitää tilata?

Luupin haalareiden tilauksen deadline on yleensä syyskuussa. Hinta vaihtelee vuosittain ja haalarin voi tilata vain Luupin jäsen. Luupin hallitus ja tutorit informoivat asiasta, kun asia on ajankohtainen. Haalareiden sovitussarja on Luupin toimistolla.

Miten löytää eri saunatiloihin?

Yleisohjeita-sivulla on eri saunojen yhteystietoja perille löytämiseksi.

kirjaudu
Tunnus:
Salasana:
Unohtuiko salasana?
Yhteistyössä
Cybercom
Reaktor
Netum
TEK
Futurice
Studentwork
Bitwise
Vincit
Digia
Kolmiobileet
Solita
Visma
Remion
Gofore
Protacon
WayOut-jäsenetu
Wakeone
Etteplan MORE
Pikadev
aTalent
CGI
Luuppi ry pidättää kaikki oikeudet muutoksiin. Tietosuojaseloste