Rekrytapahtuma johdatti Akun ohjelmistokehittäjäksi Vincitille − ”Täällä on helppo olla oma itsensä”

Aku Niskanen päätyi Vincitille töihin IT-Hekuman kautta. Kuva: Teemu Tähkänen / Vincit

Kuka olet?
− Nimi on Aku Niskanen ja työskentelen Vincitillä ohjelmistokehittäjänä.

Mitä opiskelit ja missä?
− Opiskelin Tampereen teknillisessä yliopistossa ohjelmistotuotantoa. Kandivaiheessa pääaine oli ohjelmointitekniikka ja maisterivaiheessa laaja ohjelmistotuotanto.

Miten päädyit juuri Vincitille?
− Olin IT-Hekumassa mukana ja siellä törmäsin sattumalta Essi Isohanniin, joka on Vincitin koulutusorganisaatio Univincityn reksi. Ennen Vincitiä Essi oli yliopistolla töissä ja olin mm. Essin vetämällä kurssilla assaroimassa.
− Essi vinkkasi IT-Hekumassa hakemaan Vincitille töihin ja sitä kautta pääsin haastatteluun. Haastatteluprosessi eteni nopeasti ja kohta olinkin jo allekirjoittamassa työsopimusta. Vincitissä aloitin tammikuussa 2020 ja töitä teen meidän Forza-solussa.

Minkälaisia hommia teet?
− Teen laitteistolähtöistä ohjelmointia. AWS ja Data Science kiinnostavat erityisesti, ja seuraavaksi suunnitelmissa olisi suorittaa AWS-sertifikaatti.

Minkälainen on hyvä koodari?
− Yksi tärkeimpiä taitoja ovat hyvät kommunikointi- ja tiimitaidot. Tämä on kuitenkin konsultoivaa työtä ja hommia tehdään tiiviisti tiimin lisäksi asiakasrajapinnassa. Tekninen osaaminen on myös tärkeää, mutta kannattaa muistaa, että kaikkea ei tarvitse osata heti, vaan töitä tekemällä oppii. Kyky omaksua uutta on myös tärkeää.

Miksi kannattaa hakea Vincitille hommiin?
− Vincit on rento työpaikka, jossa työntekijät ovat kaiken keskiössä. Työajoissa on joustoa ja niskaan ei hengitetä. Luottoa työntekijöihin siis löytyy. Täällä on myös helppo olla oma itsensä. Hyvän työilmapiirin lisäksi parasta on taukopingis ja se, että taukoja voi pitää milloin haluaa.

Mitä teet vapaa-ajalla?
− Vapaa-aika kuluu teatterihommien, frisbeegolfin, lenkkeilyn, pöytätenniksen, sähkökitaran ja ruuanlaittohifistelyn parissa. Eli tekemistä riittää myös vapaa-ajalla.

Supervoimasi?
− Jatkuva halu kehittyä.

 

Teksti: Nina Moilanen, Vincit