Puheenjohtajan tervehdys

Kesä rupeaa olemaan pikkuhiljaa lopuillaan ja uusi lukukausi on alkamassa. Onneksi sain lomailla heinäkuun ja kerätä voimia syksyä varten. Toivottavasti tekin olette päässeet nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä. Minulla on tosi ristiriitaiset fiilikset siitä että, millaista syksyä odotan. Toisaalta odotan uusien opiskelijoiden näkemistä sekä muiden luuppilaisten näkemistä, kun taas toivon, että tilanne ei tästä pahene. Jännittää mitä syksy tuo tullessaan, mutta toivon kaikille terveyttä ja opintomenestystä. 

Haluankin kertoa tässä jutussa kolme vinkkiä miten selviytyä tulevasta lukukaudesta luuppilaisena. 

  1. Ole aktiivinen

Ensimmäinen kohdan “ole aktiivinen” valitsin siitä syystä, että etenkin tänä ja viime syksynä oma aktiivisuus on erittäin tärkeää. Uusille opiskelijoille, jotka aloittavat tänä syksynä, omaa aktiivisuutta ei voi tarpeeksi korostaa. Tutustukaa muihin opiskelijoihin ja kehitelkää yhdessä yhteistä tekemistä ja osallistukaa Luupin tapahtumiin yhdessä. 

Tuutoreille haluan sanoa, että varsinkin tänä syksynä tuutorointi on erittäin tärkeää, jotteivät fuksit jää pois kaikesta hauskasta fuksivuotena. Viettäkää aikaa fuksiryhmän ja kummiryhmän kanssa ja nauttikaa tuutoroinnista. Meiltä hallitukselta saatte niin paljon apua tuutorointiin kuin tarvitsette.

Vaikka tuleekin uudet fuksit ja vuoden 2020 fuksit siirtyvät toisen vuoden opiskelijoiksi, emme ole unohtaneet teitä. Iso huoli on etenkin fuksien ja toisen vuoden opiskelijoiden aktiivisuudesta. Toivottavasti olette päässeet nauttimaan fuksivuodesta, mutta muistakaa nauttia myös niistä muista vuosistakin, koska minun paras luuppivuoteni oli vasta kolmantena vuonna, koska olin tosi aktiivinen kaikissa tapahtumissa ja verkostoiduin. 

  1. Verkostoidu

Tämä kohta on itselleni tärkeä, koska olen saanut luuppilaisista erittäin tärkeitä ystäviä ja se on sen ansiota, että jaksoin heti ensimmäisestä vuodesta asti verkostoitua ja tutustua uusiin ihmisiin osallistumalla Luupin tapahtumiin. 

Tämä kohta kulkee käsi kädessä hyvin vahvasti ensimmäisen kohdan kanssa, mutta verkostoitumalla löytää ystäviä, kenen kanssa opiskella ja ratkaista haastavimpia kurssitehtäviä yhdessä. Muistakaa, ettei pääaine katso sitä, kehen voit verkostoitua. Me luuppilaiset olemme oma kommuunimme ja kaikille on oma paikkansa tässä verkostossamme. Siispä uskaltakaa verkostoitua. 

  1. Nauti opiskeluelämästä  

Jos toteutat nämä kaksi edellä olevaa kohtaa, pääset jo pitkälle, mutta muista nauttia näistä ainutlaatuisista hetkistä. Tämä kohta kannattaa pitää mielessä, kun joskus opiskelu tuntuu raskaalta. 

Pidetään peukkuja ensi lukuvuodelle, jotta voimme järjestää lähitapahtumia mahdollisimman paljon. Ottakaa jokainen hetki irti näistä opiskeluvuosista. Tämän luuppivaiheen alku voi olla aluksi työn ja tuskan takana, mutta väitän, että vähitellen se johtaa ainutlaatuisiin kokemuksiin. Näin ainakin minulle kävi. 

Terveisin, 

Juulia Kärki

Luuppi ry:n hallituksen puheenjohtaja