Luuppikyykkä pelataan 13.2. – lue kyykkävastaavan info ja ennakkoanalyysi!

Luuppikyykän 13.2. mainoskuva

Luuppikyykkä pelataan 13.2.

TEKSTI: Veeti Ahvonen

Luuppikyykkä järjestetään lauantaina 13.2. Klo 11 alkaen Hakametsän jäähallilla. Luuppikyykässä on tänä vuonna poikkeuksellisesti 12 joukkuetta ja sen puolesta turnauksesta odotetaan todella tasokasta. Kaikki innokkaat pelaajat haluavat vähäisten livetapahtumien puitteissa päästä näyttämään taitonsa Luupin historian legendaarisessa Luuppikyykässä. Maineen ja kunnian lisäksi voittajille on luvassa mahtavat PALKINNOT.

 

Luupin perinteisiin kyykkätapahtumiin on kuulunut jonkin tasoinen “huutelu”, niin on jälleen hyvä muistuttaa kaikkia pelaajia hyvän maun huuteluista. Hyviä huuteluja:

  • Heitä täysiä!
  • Sulla on karttu väärinpäin kädessä
  • Hauki!
  • Se on ihan susta ittestä kiinni

 

Turnausta ei missään nimessä suositella tulla seuraamaan paikan päälle rajoitusten vuoksi. Myös joukkueet ovat vastuussa turvavälien pitämisestä, jotka tapahtumassa mahdollistetaan.

Koska tapahtuma on ollut myös katsojien suosiossa, niin turnaus pyritään teknisten ongelmien puitteissa striimaamaan Luupin Facebookissa. Mahdollisesti jo semifinaaleista alkaen eli noin klo 13-14 tienoilla. Striimistä tullaan ilmoittamaan Luupin Telegram-tiedotuskanavalla.

 

Turnauksen kulku

Veeti Ahvonen, kyykkävastaava, karttu kädessään kyykkätapahtumassa

Kyykkävastaava kyykkää pelaamassa

Turnauksessa otetaan mittaa kyykän akateemisin säännöin joukkueena. Turnaus jaetaan neljään lohkoon joihin tulee kuhunkin kolme joukkuetta eli yhteensä 12 joukkuetta. Alkuun kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan. Lohkosta saa sijoituksen menestyksellään, joka katsotaan voitoilla tai voittojen mennessä tasan parhaiten pelatulla pelillä pisteistä. Parhaiten pärjännyt joukkue pääsee suoraan jatkoon. Toiseksi paras joukkue pelaa viereisen lohkon huonointa vastaan. Näistä voittanut joukkue pääsee lohkon voittanutta vastaan, josta päästään semifinaaleihin ja aina kulta- sekä pronssipeliin.

 

Jokainen joukkue pääsee siis ainakin pelaamaan 3 peliä. Pidemmälle pärjäävien joukkueiden kannattaa varata ainakin virvokkeita ja lämmintä mukaan sillä turnaus tulee kestämään useamman tunnin.

 

Ennakkoanalyysi

Järjestäjän näkökulmasta ennakkoanalyysi tulevaan Luuppikyykkään!

 

Kuhatytöt

Nimen ei tule hämätä vastustajia, sillä se koostuu pääosin jo legendaarisista pelaajista. Mukana on viime vuoden voittajajoukkueen kantaja Tuomas “Himmanen” Himmanen sekä Luupin vanhempi kyykkäaktiivi Juuso “Tumu” Näsi. Tämän kaksikon uskoisi jo riittävän palkintosijoille, mutta kokoonpanoon on otettu lisäksi Luupin kovimpia naisheittäjiä nimittäin Sanni Ovaska ja Noora Rintamäki. Joukkue on kuulemma käynyt myös salaisilla treeneillä. Tältä joukkueelta ei siis puutu taitoa ja joukkuetta pidetään vahvana ennakkovoittajana.

 

ÖVERIKISSAIHMISET

Turnauksesta löytyy myös erittäin kova haastaja nimittäin ÖVERIKISSAIHMISET. Pelkästään nimi saa jo vastustajan tukehtumaan, mutta pelaajabudjettiin on myös joukkueella mennyt monta rahaa. Luupin puheenjohtajia löytyy kaksin käsin sekä kyykkävastaavia. Tämä ei tietenkään joukkueelle riittänyt vaan nimensä mukaan joukkue laittoi ÖVERIKSI ja kokoonpanosta löytyy myös Luupin kunniajäsen Mikko Kuru. Joukkueelta löytyy monipuolisesti riviheittäjiä ja lakaisijoita, joten joukkueen odotetaan pääsevän palkinnoille.

 

DDRNV Walfängermädchen

Viime vuonna Luuppikyykän voitti DDRNV:n joukkue ja tänäkin vuonna turnauksesta löytyy DDRNV:n Walfängermädchen junnujoukkue. Valaanpyytäjätyttöjä ei tule aliarvioida sillä kokoonpanosta löytyy kokeneita heittäjiä. Jo jatkosodasta tuttu sankari Akseli Koskela pääsee jälleen näyttämään taitonsa ja ilmiömäiset avauksensa. Myös Luupin entiseltä puheenjohtajalta Kari Kuukalta odotetaan vahvaa suorittamista. Joukkueella on oikein mahtavat mahdollisuudet päästä palkintosijoille.

 

Wildun hurjimmat ja Lumbridgen pelätyimmät

Wildun hurjimmat ja Lumbridgen pelätyimmät on sanansa mukainen joukkue. Tänä talvena ja syksyllä useissa kyykkäpeleissä käyneeltä joukkueelta odotetaan tasokasta peliä ja mahdollisia palkintosijoituksia. Kyykässä ei kuitenkaan ole erityisen paljon hyötyä 99 “firemakingistä” tai “cookingista”, mutta onhan niillä kiva flexaa. Toivottavasti joukkue muistaa ottaa mukaan “potionit”, sillä turnaus saattaa muuten jäädä lyhyeen.

 

Seni(ili)orit

Viime syksynä järjestetyn fuksikyykän voittajajokkue Seni(ili)orit on myös kisassa mukana. Joukkueen piti päästä näyttämään syksyllä opittuja taitojaan Akateemisen kyykän MM-kisoissa, mutta peruuntumisen vuoksi joukkue kaipaa kunniaa Luuppikyykästä. Pelaajilta nähtiin jo fuksikyykässä vahvaa suorittamista ja kyykät lentelivät parhaillaan yli 10 metriä takaviivasta. Kokeneempien pelaajien tulee siis varoa joukkuetta!

 

RYYS

Syksyllä tämä joukkue on jo useamman kerran käynyt Luupin järjestämissä turnauksissa pelaamassa. Joukkue on jäänyt harmillisen usein kuitenkin jo alkulohkossa muiden joukkueiden jalkoihin. Joukkueen huhutaan kuitenkin muuttaneen kemiallista valmennusta, joten saa nähdä jos tällä kertaa pääsivät pelaamaan pudotuspelejä.

 

Pro-kyykkä

Pro-kyykkä ei ole aikaisemmissa turnauksissa kantanut nimensä mukaisia sijoituksia. Pelaajat ovat kuitenkin käyneet hiljattain useammankin kerran treenaamassa, joten parempia sijoituksia odotetaan kuin alkukarsintoihin tippuminen. Viimeksi osalla kartut lensivät korkeammalle kuin pitkälle, joten ehkä tekniikkaan on saatu parannusta. Kokoonpanossa on myös pieniä muutoksia ja tällä kertaa rivistä löytyy myös uusia innokkaita pelaajia.

 

Kaisa ja Thomasgang

Joukueesta löytyy jo syksyllä parikyykässä mainetta saaneita pelaajia. Niillä taidoilla olisi helposti päästy Luuppikyykässä palkintosijoille. Osa pelaajista on kuitenkin käyttänyt kyykän harjoittelun sijaan aikansa Rubikin kuutioiden ratkaisemiseen, joten voi olla että syksyllä saadut kyykkätaidot ovat päässeet ruostumaan. Voisiko kuitenkin olla että 50:n eri kuution algoritmin opettelun voisi jotenkin hyödyntää kyykkäkentillä? Se jää nähtäväksi.

 

Make ja tytsyt

Viime vuonna samassa joukkueessa taisi vain olla pelkät “tytsyt”. Tänä vuonna joukkuetta ollaan vahvistettu ainakin Makella! Mahtaako kuitenkaa pelkkä Maken panostus riittää kantamaan jokkuetta? Luupin yritys- ja tutorvastaavalta luulisi kuitenkin löytyvän sen verran sisua ettei kaikkea jätetä Maken harteille. Peli voi siis olla aivan toisenlaista kuin viime vuonna ja joukkue saattaa pudottaa heti alkukarsinnoissa kokeneempiakin pelaajia.

 

TKT-kiakkoilijat

Järjestäjä ei ole aivan varma ilmoittautuiko joukkue oikeaan lajiin ainakaan nimen perusteella. Kiakko voi tässä kohtaa viitata aika moneen asiaan, joten eiköhän jätetä se analyysi sitten pelikentille. Pelaajista löytyy vähän vanhemman polven luuppilaisia ja nyt jos koskaan on paras paikka päästä junnuille näyttämään taitojaan!

 

Tiimi

Tällä joukkueella taisi tulla kiire ilmoittautumisen suhteen tai sitten luovuus loppui kuin nimi joukkueelle piti keksiä. Tiimissä on vanhempia luuppilaisia ja aktiivisia tapahtumissa kävijöitä. Vaikkei siis joukkueen kilpailumenestys olisi huipussaan niin varmasti moni turnauksen osallistuja ilahtuu nähdessään tämän joukkueen.

 

Kyyggensköökken

Viime hetken ilmoittautujan Kyyggensköökkenin voisi luulla tulleen länsinaapurista. Tosin Ruotsissa kyykkä kulkee nimellä Poppi, joten järjestäjäkään ei ihan varma ole nimestä. Joukkueesta löytyy niin voimamiestä kuin vanhempaa luuppilaista. Kun kuitenkin katsoo muita turnaukseen osallistujia, niin joukkueen täytyy laittaa kaikkensa peliin selvitäkseen alkukarsinnoista!

 

Kyykkävastaava toivottaa oikein mukavaa turnauspäivää kaikille osallistujille ja toivoo, että striimin turvin tunnelma pystytään välittämään kotikatsomoihin!

Veeti Ahvonen