Kopokatsaus: Tältä näytti vuosi 2020 koposektorilla − Raskaan vuoden päätteeksi on aika rentoutua

Luupin vuoden 2020 kopot Veeti Ahvonen ja Juulia Kärki toivottavat kaikille mukavaa ja rentouttavaa joulunaikaa!

Tervehdys kaikki luuppilaiset! Vaihteeksi kopotiimin eli koulutuspoliittisten vastaavien terveiset.

Syksy on mennyt vaihtelevasti niin opiskelujen kuin muun toiminnan osalta. Kevät näyttää siinä mielessä selkeältä, että etänä jatketaan. Jatkuva etäopiskelu alkaa kuitenkin käydä useammalle opiskelijalle raskaaksi. Muistakaa siis jokainen levätä kunnolla joululomalla ja latailla akkuja.

Etäily ei ole vain opiskelijoille ollut raskasta, vaan myös opettajat ovat saaneet olla luovia kurssien toteutusten kanssa. Tämä on rasittanut opettajia aivan uusilla tavoilla, ja moni opettaja on joutunut tekemään aiempaa enemmän töitä. Meille kopoille on tullut syksyn aikana paljon yhteydenottoja siitä, ettei opettajiin tai henkilökuntaan saa yhteyttä. Ongelmaan on tartuttu, henkilökunta on luvannut selvittää asiaa ja ottanut palautteemme vakavasti. Kärsivällisyyttä vaaditaan siis puolin ja toisin.

Muistakaa, että meihin kopoihin voi myös olla yhteydessä ongelmatilanteissa. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Syksyn ajan olemme saaneet tutustua uuteen tietojärjestelmään Sisuun, ja siinä on riittänyt erityisesti vanhemmille opiskelijoille sulattelemista. Alkusyksystä meille kopoille tuli paljon kysymyksiä liittyen Sisuun. Yliopistolta löytyy omat Sisu-asiantuntijat, joten muistakaa hyödyntää myös niitä. Lisäksi muistakaa periodin lopussa antaa kurssipalautteet, että saatte opintopisteet suorituksista.

Syksyn aikana järjestettiin perinteinen sivuainepaneeli ja kaksi Kysy Kopolta! -tapahtumaa. Nämä järjestettiin poikkeuksellisesti etänä, ja keskimäärin ne keräsivät hyvin porukkaa. Ensi vuonna koitamme kehittää lisää kopotapatumia, jotka kannustaisivat opiskeluun ja toisivat kopon lähemmäksi jäsenistöä. Otamme myös jäsenistön ideoita mielellämme vastaan!

Kopot ovat olleet jälleen koko syksyn aktiivisesti mukana erilaisissa työryhmissä, ja tämän vuoden viimeisiä aletaan viedä. Kopoilla onkin ollut vuoden aikana yli 70 erilaista kokousta, joista jokaisessa on ollut ainakin yksi kopo mukana.

Syksyn aikana on tapahtunut paljon. Tilastotieteen tutkinto-ohjelman nimi vaihtui tilastollisen data-analyysin tutkinto-ohjelmaksi. Työryhmissä on suunniteltu vuosien 2021-2024 opetussuunnitelmaa, harmonisoitu matematiikan, tietojenkäsittelytieteen ja tilastollisen data-analyysin kursseja sekä pyritty kehittämään etäopetusta. Lisäksi meidän kaksi kopoa Juulia Kärki ja Veeti Ahvonen valittiin tiedekuntaneuvostoon hallopedeiksi! Keväällä jatkuvat harmonisoinnit ja uuden opetussuunnitelman viimeistely.

Haluamme vielä kiittää aktiivisia opiskelijoita, jotka ovat tuoneet ongelmakohtia esille ja auttaneet kuluvan vuoden aikana!

Jouluisin terveisin Luupin kopotiimi,

Veeti Ahvonen
Juulia Kärki