Hallitus- ja toimihenkilötiimit esittäytyvät – vinkit toimarihakuun!

Kiinnostaako sinua lähteä mukaan Luupin toimintaan vähän vastuullisemmassa roolissa? Toimihenkilöt ovat Luupissa hallituksen apulaisia, jotka tekevät pitkälti samoja hommia, eli oman toimialueen tehtävien lisäksi osallistuvat hallituksen kokouksiin, sekä toimiston päivystykseen, ja saavat samat edut, esimerkiksi kulkuoikeus toimistolle, mutta eivät kanna yhtä suurta vastuuta hallituslaisten kanssa.

Monelle on varmasti epäselvää se mitä kukin tehtävä oikeasti pitää sisällään, ja tämän takia olemme keränneet esittelyä eri tehtävistä, jotta halukkaiden ei tarvitse aivan sikaa säkissä ottaa.

Tapahtumatiimi

Tapahtumatiimin toiminta on varmasti yksi näkyvimpiä toimialoja Luupin jäsenistölle. Oli kyseessä sitten Luupin saunaetkot, sitsit, lasertaistelu, peliturnaus, metsäretki tai pikkujoulut, on tapahtumatiimi ollut toteutuksessa asialla.

Tapahtumatiimin toiminnan keskeisenä osana on luoda ja toteuttaa erilaisia tapahtumia, joista osa on toimintasuunnitelman perinteisiä klassikkoja, osa voi olla myös täysin uusia konsepteja. Tiimiläisellä on mahdollisuus toimia myös paljon kulttuuri- ja ulkosuhdetapahtumien parissa, varsinkin jos kyseisiin tahoihin kohdistuu mielenkiintoa ja hyviä ideoita. Toimenkuvaan kuuluu paljon konkreettista suunnittelua, järjestelytoimia, valvontaa sekä tiimityötä ja eritasoista vastuunkantoa.

Ensi vuoden tapahtumatiimin rakenteeseen on suunniteltu hallinnollisia muutoksia, joidenka myötä tapahtumatiimi koostuisi seuraavista tahoista:

  • Hallituksen Tapahtumavastaava
  • Tapahtumatoimihenkilöt
  • Tapahtumajaosto.

Tiivistettynä Toimarilla on enemmän vastuuta kuin tapahtumajaostolaisella, mutta saadut etuudet menevät myös tämän vastuun mukaisesti. Käytännöön suhteutettuna jaostolaisen ei mm. tarvitse ottaa päävastuuta tapahtumista, mutta heillä ei myöskään ole päivystysoikeutta ja -vastuuta toimistolla. Jaostolaisten tärkeimpiin tehtäviin kuuluu tapahtuman pääjärjestäjän auttaminen ja heidän työmäärän vähentäminen.

Tapahtumatiimi kokoustaa säännöllisesti yleensä viikon välein. Kokouksia pidetään pääsääntöisesti etänä esimerkiksi Discordin välityksellä. Silloin tällöin pyritään järjestämään myös yhteisöllisiä live-miittejä ja tapahtumatiimin virkistysiltoja.

Tapahtumatiimin kaikilta jäseniltä toivotaan luottamuksellista ja vastuullista otetta tehtäviin. Toimihenkilöiltä odotetaan myös mielellään halukkuutta hakea rinnakkaiseen pestiin
tapahtuma-nimikkeen lisäksi. Rinnakkaisrooleja voi olla esimerkiksi valokuvaaja, tiedotus, WWW-IT tai logistiikka.

Toimihenkilön tehtävät voivat viedä varsinkin tapahtumasektorilla toisinaan yllättävän paljon vapaa-aikaa, joten kiireellinen aikataulu ja elämäntilanne ei välttämättä ole suotuisaa kyseisessä pestissä. Tällöin esimerkiksi tapahtumajaostossa toimiminen voisi olla sopivampi vaihtoehto, jolloin on mahdollista keskittyä puhtaasti tapahtumien järjestämiseen.

Voit hakea toimihenkilöksi, jaostoon tai vaikka molempiin samaan aikaan. Kumpaankin pestiin haettaessa aikaisemmasta kokemuksesta ja osaamisesta on hyötyä, mutta kenenkään ei kuitenkaan odoteta olevan valmis tekijä. Tehtäviin saa ensimmäisten kuukausien aikana kattavaa perehdytystä hallitusviran omaavalta. Innokkuuden, motiivien ja hyvän asenteen osoituksella on myös paljon merkitystä!

Tiedotus ja LuuppiSanomat

Olette varmaankin moni Luupin sähköpostilistoilla ja seuraatte Luuppia Facebookissa ja Instagramissa — ehkäpä olette vielä Telegramin tiedotuskanavallakin. Nämä kaikki toiminnot ovat tiedotustiimin vastuulla. LOOP-listalle laitellaan juttuja esimerkiksi tapahtumista ja yhteistyökumppaneilta, FREELOOPille taas suureksi osaksi uuden viikkotiedotteen muodossa vapaampia settejä. Listojen tavoitteena on tarjota informaatiota, joka luuppilaisia kiinnostavaa ja hyödyttää.

Facebookiin ja Instagramiin julkaistaan myös ajankohtaista pikaista tiedotusta ja muutakin Luuppiin ja sen tapahtumiin liittyvää. Telegram on tänä vuonna käyttöön otettu tiedotuskanava, jonne postataan ajankohtaisuuksia lyhyesti ja ytimekkäästi.

LuuppiSanomien päävastuuhenkilönä on luonnollisesti päätoimittaja, joka itse tai muilta kirjoittajilta keräten julkaisee juttuja ajankohtaisista ja luuppilaisia kiinnostavista aiheista. Säännöllisiä juttusarjoja ovat esimerkiksi Tähtiluuppilainen ja koulutuspoliittisen vastaavan kirjoittamat Kopokatsaukset.

Kolmio

Kolmioiden osalta Luupin päävastuu on laskutuksen ja raha-asioiden hoitaminen, mutta erilaisia pieniä tehtäviä aina ilmaantuu matkan varrelle ja niiden jakamisen Kolmiotiimi hoitaa yhdessä. Luupin vastaavat saavat keskinäisen työnjaon päättää vapaasti yhdessä ja muuttaa sitä vuoden aikana halutessaan. Laskutus, tulojen sekä menojen jakaminen Staabin ja Indecsin kanssa ja viestintä ravintolan suuntaan ovat kuukausittain työllistäviä asioita, kun taas tulevien bileiden suunnittelu ja viestintä Kolmiotiimin kesken vaativat vastaavilta vaihtelevan määrän aikaa viikkokohtaisesti. Itse Kolmioilla tapahtumailtana tiimi saapuu paikalle etukäteen laittamaan koristeita ja paikkoja kuntoon yms. sekä varmistaa kaiken sujuvan mahdollisimman mutkattomasti illan aikana. Myös haalarimerkkien jakaminen sekä Beer Pong -valvonta on Kolmiovastaavien vastuulla kiertävin vuoroin. Kokemusta pestiin ei juurikaan vaadita, sillä kaiken tarpeellisen oppii tekemällä, mutta halua olla toiminnassa aktiivisesti mukana tarvitaan.

Yritys

Yritystiimillä on aina ollut tärkeä rooli Luuppi ry:n varainhankinnan puolella, jotta pystymme tarjoamaan edullisia tapahtumia ja etuja. Lisäksi meillä tärkeä rooli tarjota tietoa tulevaisuuden työmahdollisuuksista tiedottamalla tai yritysvierailuilla. Yritystoimijana pääsee tekemään sopimuksia, järjestämään yritystapahtumia, markkinoimaan Luuppia kiinnostaville yrityksille ja tapaamaan paikallisten yritysten henkilöitä.Yritystoimijan suurin aika menee sähköpostin kanssa, mikä toisaalta mahdollistaa joustavan ajan toimia. Koska työ on melko vapaata, täytyy yritystoimijan olla aktiivinen, oma-aloitteinen ja ennen kaikkea vastuullinen tekijä. Sopimusten uusiminen tai tapahtuman järjestäminen on välillä aikaa vievää, joten yritystoimijalta vaaditaan myös kärsivällisyyttä ja malttia.

Tuutori/Kansainvälinen

Tuutori- sekä kansainvälisenä toimihenkilönä pääset organisoimaan Luupin tuutoreita sekä järjestämään ja hoitamaan fuksitapahtumia tulevana syksynä! Tehtävänä on muun muassa käydä tulevat tuutoriehdokkaat läpi ja kouluttaa sekä opettaa heitä parhaimmiksi mahdollisiksi tuutoreiksi. Kansainvälisenä vastaavana pääset myös tutustumaan sekä puhumaan vaihto-oppilaiden kanssa ja se onkin paras tapa päästä tutustumaan muihin kulttuureihin poistumatta ihanasta Tampereen kaupungista.

Virallista kokemusta ei tarvita, mutta aikaisempi kokemus tuutoroinnista nähdään eduksi.

WWW/IT

Etsitään pelotonta vieraan koodin viidakossa selviävää Linux-henkistä henkilöä. Komentoriviä kaihtavan kannattaa miettiä toista kertaa tähän hommaan hakemista, sillä ssh-yhteydet tulevat tutuksi Wanhan ja Uuden verkkosivuston kanssa.
Oleellisia taikatermejä Luupin WWW/IT ylläpidossa:

  • PHP
  • Python
  • PostgreSQL & MySQL
  • JavaScript
  • Mailman
  • GitLab
  • Docker

Näitä kaikkia ei tietysti tarvitse heti osata, mutta hyvä jos on ennestään tuttuja! Oma henkilökohtainen kannettava on hyvä olla, sillä koodia voi joutua tekemään myös kotisohvan turvan ulkopuolella. Motivaatio ja tekemisen meininki vie pitkälle.

Sekalaiset

Luupilla on myös useita toimihenkilöpestejä, jotka toimivat perinteisesti yksin eivätkä minkään tiimin alla. Näitä ovat esimerkiksi toimistovastaava (entinen ympäristövastaava), logistiikkavastaava, liikuntavastaava, kyykkävastaava, tasa-arvovastaava, sekä erinäiset yhdyshenkilöpestit, kuten TEK- ja TiTOL-yhdyshenkilön pesti.

Toimistovastaavan kontolla on yllättäen toimiston kalusto. Jokainen toimihenkilö on vastuussa toimiston järjestyksestä, joten toimistovastaavan ei tarvitse ottaa liikaa stressiä siitä, että kaikki jäisi hänen tehtäväkseen. Suurimpina järjestettävinä asioina vuoden aikana on siivouspäivien järjestäminen tasaisin väliajoin, jotta toimistolle ei kerry liikaa turhaa tavaraa.

Logistiikkavastaava on yksi suoraan vastuullisimmista tehtävistä, sillä logistiikkavastaava joutuu tekemään hankintoja Luupin puolesta. Tämän lisäksi logistiikkavastaava on vastuussa siitä, että toimistolla on tarjottavia, sekä auttaa tarpeen mukaan tapahtumiin liittyvässä roudaamisessa, joten keskustelu tapahtumatiimin kanssa on tärkeää. Viikottainen työn määrä vaihtelee paljon, ja esimerkiksi sitseille on aina kiire. Logistiikkavastaavalle on perinteisesti maksettu kilomertikorvaukset verohallinnon virallisen korvausten mukaan, koska ajoa tulee epäsäännöllisen säännöllisesti.

Liikuntavastaavan tehtävänä on hoitaa Luupin liikuntavuoroa sekä yksittäisiä liikuntatapahtumia. Liikuntavastaavalla on ollut perinteisesti kohtalaisen vapaat kädet toiminnan toteuttamisen suhteen, joten oma-aloitteisuutta esimerkiksi lajikokeiluiden järjestämisen suhteen vaaditaan. Tämän lisäksi liikuntavastaava on vastuussa Luupin liikuntavälineistä ja pelipaidoista. Kyykkävastaava on taas sitten vastuussa Luupin kyykkävarusteista. Kyykkävastaava järjestää myös Luupin omat kyykkäturnaukset, sekä mahdollisuuksien mukaan järjestää harjoituksia. Kyykkävastaavan pesti ei yksinään työllistä hirveästi, jos ei satu olemaan erittäin motivoitunut harjoitusten järjestäjä, joten pelkästään sillä ei oikein pysty hakemaan toimihenkilöksi.

Tasa-arvovastaava toimii lähimpänä kontaktina esimerkiksi häirintään liittyvissä ongelmatapauksissa. Keneltäkään ei odoteta, että hoitaisi pätevän häirintäyhdyshenkilön tehtäviä, mutta tasa-arvovastaavan tehtävänä on olla helposti lähestyttävä vaihtoehto, jos ei halua ottaa yhteyttä esimerkiksi ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöihin. Tärkeintä on seurata yleistä keskustelua ja ilmapiiriä ja puuttua tilanteeseen ajoissa, jos puheet alkavat muuttua asiattomiksi.

Luupilla on ollut myös useita yhdyshenkilöitä erinäisiin tahoihin joiden jäsenenä Luuppi on. Näkyvimpänä on perinteisesti ollut TEK-vastaava (Mikä on TEK? jne.), mutta tämän lisäksi Luupilla on yhdyshenkilö TiTOLiin (Tietotekniikan opiskelijoiden liitto), sekä SFMOon (Suomen fysiikan- ja matematiikanopiskelijat). Yhdyshenkilöiden tehtävä on hyvin nimensä mukainen, he toimivat linkkinä näihin tahoihin ja pitävät huolta siitä, että Luuppi pysyy ajan tasalla niiden suhteen. Jotkin tahot työllistävät yhdyshenkilöitään enemmän ja esim TEK-vastaava voi halutessaan tehdä kaikenlaista ylimääräistä TEKin kanssa. Näissä pesteissä pääsee myös tehokkaasti tutustumaan muihin oman alan opiskelijoihin ympäri Suomea.