Luuppilaiset suunnittelivat parissa tunnissa palveluita excursiolla

Kuvasuhde

Luuppilaiset keksivät ryhmittäin erilaisia juomapalveluita ja apurisovelluksia.

Tietojenkäsittelytieteilijöille ja vuorovaikutteisen teknologian opiskelijoille suunnatussa UX-excursiossa Luuppilaiset keksivät pikavauhdissa ideoita erilaisiksi uusiksi tuotteiksi, palveluiksi ja mobiilisovelluksiksi. Tapahtuma järjestettiin Solitan Tampereen toimipisteessä ja osallistujia Luupista oli 12.

Luuppilaisista muodostettujen pienryhmien tehtävänä oli kuvitteellisen uuden palvelun keksiminen Alkolle. Muutamassa tunnissa idea piti jalostaa konseptiksi, jota vielä hiottiin yhdessä Solitalaisten kanssa ja lopuksi palvelu esitettiin muille ryhmille.

Juomakaappi juoksuun

Opiskelijoilla oli kirkas näkemys Alkon tarjontaan. Ideoista tuli omanlaisiaan ja ryhmien näköisiä. Sovelluksiin lukeutuivat esimerkiksi tapahtumien suunnittelua helpottava avustaja sekä muistilistasovellus. Suunnitelmista voittajaksi valittiin Promille Designin suunnittelema Viinakaappi kotiin – palvelu.

Luupin yritysvastaava Joni Laurila kehuu tapahtuman olleen mielenkiintoinen ja onnistuneen hyvin. Samalla hän kiittää Solitaa tapahtuman järjestämisestä sekä osallistuneita mukanaolosta.

Olli Pietiläinen