Tähtiluuppilainen: Bujia Guo

Mikä ihmeen Tähtiluuppilainen?

Tähtiluuppilainen on juttusarja, jossa tutustutaan tarkemmin yhteen luuppilaiseen kerrallaan. Juttusarja on ilmestynyt tiettävästi ainakin vuodesta 2010, ja homma toimii siten, että esiteltävällä tähtiluuppilaisella on paitsi velvollisuus kertoa itsestään, myös valta päästä haastamaan seuraava haastateltava. Myös kysymykset koostuvat edellisten tähtiluuppilaisten valinnoista siten, että tähtiluuppilainen saa keksi kaksi uutta kysymystä, jolloin kaksi ensimmäistä kysymystä putoavat pois ja kysymykset vaihtuvat koko ajan. Pysy kuulolla – koskaan ei voi tietää, kuka haastetaan seuraavaksi!


Kuva Bujia Guosta.

Bujia Guo tunnetaan villinä juhlijana, mutta kuoren alta löytyy perhettään ja kulttuuriaan arvostava nuori mies.

Kuka olet?
– Olen Bujia Guo, ujo kiinalainen poika. Opiskelen tietojenkäsittelytieteitä Tampereella kolmatta vuotta ja ennen tänne tuloa olen opiskellut Kuopiossa kaksi vuotta. Minuun voi törmätä usein Luupin toimistolla tai tapahtumissa; ellen ole niissä, olen kotona ihailemassa 2D waifuja.

Ketä ihailet ja miksi?
– Isääni. Hän paiskii yli kymmenen tunnin työpäiviä kuutena päivänä viikossa ja tekee intohimoisesti sitä, mistä tykkää. Ihailen häntä siksi, etten ehkä itse ole ihan niin ahkera, kuten minut hyvin tuntevat ihmiset tietävätkin.

Mitkä ovat kaksi tärkeintä ja kaksi turhinta tavaraa, jotka omistat?
– Turhimpia tavaroitani ovat pelilasit sekä televisio, jonka avaan korkeintaan silloin, kun on vieraita. Tärkeimpiä ovat luonnollisesti tietokone, jonka parissa aika kuluu aamusta yöhön, sekä uuni, koska sinne voi tunkea kaikkea hauskaa.

Jos saisit kutsua synttäreillesi yhden julkisuuden henkilön, kenet kutsuisit?
– Luhanin, koska hänellä on todella kaunis ääni ja hän on… noh, erittäin nätti poika.

Kerro jotain, mitä suurin osa ihmisistä ei vielä tiedä sinusta.
– Ennen Tampereelle tuloa olin erittäin epäsosiaalinen ja ujo ”koppikoodari”. Esimerkiksi naispuolisten henkilöiden läsnäolo oli vaivaannuttavaa ja sai palan kurkkuun. Olen kuitenkin toteuttanut tämän suhteen sanontaa ”Fake it till you make it.”

Mikä Luupin tapahtuma on kaikkein ikimuistoisin ja miksi?
– Pakko sanoa ulkomaan excut ylipäätään. Jos Luupin normaalit bileet on villejä, niin ne on vasta aloittelua tähän verrattuna. Muistot ulkomaan excuilta on pelkästään hyviä, mutta täytyy sanoa, että kyllähän luuppilaisia joutuu häpeämään ulkomailla.

Mikä on oma elämänviisautesi?
– Smiles go for miles. Vaikka itse olen säästynyt suurilta vaikeuksilta, olen huomannut, että hymyily helpottaa oloa silloin, kun menee huonommin. Lisäksi hymyllä saa myös muut iloiseksi.

Minkä taruolennon haluaisit kohdata ja miksi?
– Ehkä tässä kohtaa voisi olla jotain asiallisempaa kuin 2D waifut… Vastaan Monkey Kingin, koska se kiinalaisen mytologian tunnetuimpia taruolentoja. Lapsuudessa olin älyttömän ihan koukussa Monkey Kingiin ja muistan, kun pappa kertoi omia keksimiään tarinoita siitä. #ChinaNumber1

Jos sun mukaan nimettäisiin juoma, mitä siihen tulisi ja miten se valmistettaisiin?
– Juoma olisi kaksiosainen: ensimmäisessä osassa olisi giniä sekä kiinalaista vihreän teen makuista limpparia ja toisessa osassa absintti sokerilla. Juoman nimi olisi tietysti mukaani nimetty BuyYoung, koska juoma kannatta ostaa alkuillasta. Juoman nauttiminen loppuillasta voisi päättyä aika huonosti…

Kenet haluat haastaa seuraavaksi tähtiluuppilaiseksi?
– Haastan Hanna Rantamaan. Hän on hyvä ystävä, johon voi luottaa vaikeassa paikassa.

 

Teksti: Heidi Martikainen