”Tässä sanotaan vaan, että lisää muna” – Puheenjohtajisto leipoo

(Varoitus! Artikkeli sisältää väsynyttä huumoria. Lukeminen omalla vastuulla.) Teksti: Arttu Nevalainen ja Kari Kuukka

 

No jos nyt jo perinteeksi muodostunut puheenjohtajiston pullienpaisto viimeiselle pullapäivälle oli jälleen kerran. Tänä vuonna vuorossa oli oikein maukkaita voisilmupullia. Taikinan pyörittely starttasi vakuuttavissa merkeissä. ”Kuuluuko tämän olla näin vetistä?”, ”tää on turhan kuumaa”, ”onko suola mauste?”, ”tässä sanotaan vaan että lisää muna – varmaan kananmuna” ja muut pohdinnat kaikuivat keittiössä. Lopulta näissäkin asioissa puheenjohtajisto löysi yhteisen kannan yhdistellen useampaa reseptiä heille sopivaksi.

Tänä vuonna puheenjohtajistosta ei löydy matematiikan opiskelijaa, joten reseptiikkojen muunto tapahtui hieman sinnepäin. ”Onkohan tää nyt oikea määrä?” sai yleensä toiselta tekijältä hyväksyvän nyökkäyksen ja projekti eteni. Toisinaan jälkeenpäin todettiin ”tota meni kyllä ihan v****i liikaa”, mutta turha se on jälkeenpäin rutista. ”Sitte täällä olis tämmöinen kohta kun laita koloon – lusikallinen voita” ja hetken naureskeltuamme typerille vitseillemme,  hoidimme homman loppuun.

Ohje (noin 30 keskenään erikokoista ja erinäköistä pullaa):
5 dl maitoo
50 g hiivaa
1 kpl muna (varmaan kanan, ei se partikkeli)
2 dl sokeria
½ rkl suola (mauste)
1 rkl kardemumma
200 g sulatettua voita
n. 1 kg vehnäjauhoja
tai laita vielä vähän jauhoja

Voiteluun:
taas 1 kpl muna

Voisilmu:
voita
sokeria

 

Jouluterveisin,
Arttu ja Kari.