Tähtiluuppilainen: Marja Ahonen

Mikä ihmeen Tähtiluuppilainen?

Tähtiluuppilainen on juttusarja, jossa tutustutaan tarkemmin yhteen luuppilaiseen kerrallaan. Juttusarja on ilmestynyt tiettävästi ainakin vuodesta 2010, ja homma toimii siten, että esiteltävällä tähtiluuppilaisella on paitsi velvollisuus kertoa itsestään, myös valta päästä haastamaan seuraava haastateltava. Myös kysymykset koostuvat edellisten tähtiluuppilaisten valinnoista siten, että tähtiluuppilainen saa keksiä kaksi uutta kysymystä, jolloin kaksi ensimmäistä kysymystä putoavat pois ja kysymykset vaihtuvat koko ajan. Pysy kuulolla – koskaan ei voi tietää, kuka haastetaan seuraavaksi!


kuva Marja Ahosesta

Marja Ahonen on gradua vaille valmis TKTn maisteri, joka uskoo, että bileilta Antti Tuiskun kanssa voisi olla kokemisen arvoinen. Kuva: Paavo Tawast

Kuka olet?
– Oon Ahosen Marja, tamperelaistunut turkulainen ja gradua vajaa TKTn maisteri. Tykkään hassuista giffeistä, kofeiinistä ja kirjoista. Luupissa oon toiminut aktiivisesti nyt kohta kolme vuotta, joista kaikki oon tehnyt pääsääntöisesti yritysvastaavan juttuja ja siinä sivussa sitten puuhastellut muutakin. Oon nyt jo vähitellen aloitellut työjuttuja, jatkan Solitalla tässä syksyllä osa-aikasena koodarina samalla, kun yritän saada sitä mun gradua maaliin.

 

Mikä sinusta tulee isona?
– Haluisin olla ihminen, jolla on elämä hanskassa! Että olis sopivassa suhteessa töitä ja vapaa-aikaa ja että osais keskittyä hyvien juttujen tekemiseen molemmissa. Ja että olis rohkeutta tehdä päätöksiä, jotka saattaa pelottaa, mutta jotka oikeesti vie elämää eteenpäin.

 

Jos sinulla olisi rahaa kuin roskaa, missä asuisit?
– Läns-Suamesa! Jollain pienellä luaron nokalla tai josain kyläpahasessa perunamaan keskellä ja pitäisin ruskeita kanoja ja päivittelisin naapureitten kanssa merituulen suuntaa!

 

Ketä ihailet ja miksi?
– Tarja Halosta. Mä olin kymmenvuotias, kun Tarjasta tuli presidentti. Oon vasta paljon myöhemmin ymmärtänyt sen, että kuinka merkittävää se oli mulle, että mun ollessa 10-22 -vuotias Suomen tasavallan presidentti oli nainen. Tarja nyt on muutenkin aivan uskomattoman mahtava, vaikuttanut politiikassa ja järjestöissä, oli esimerkiksi Setan puheenjohtaja. Tarja on ihana!

 

Mitkä ovat kaksi tärkeintä ja kaksi turhinta tavaraa, jotka omistat?
– Kaksi tärkeintä ovat kolme eri versiota Taru Sormusten Herrasta -kirjasta ja kirjastokortti. Ja turhimmat ovat kolme eri versiota Taru Sormusten Herrasta -kirjasta ja 83 Stabilo-tussia.

 

Jos saisit kutsua synttäreillesi yhden julkisuuden henkilön, kenet kutsuisit?
– Ehkä Antti Tuiskun? Oon sillee aika hissuksiin fanittanut Anttia jo siitä Idols-kisasta asti, vaikka en koskaan mikään megafani ookaan ollu. Mut oon ilosena seurannu Antin uran kehitystä ja oon aika varma, että Antin kanssa ois kiva päästä bilettämään yheks iltaa!

 

Kerro jotain, mitä suurin osa ihmisistä ei vielä tiedä sinusta.
– Oon ollu Albanus-nimisen kaljaasin ruorissa Saaristomerellä, mutta en tiedä, kumpi puoli on paapuuri.

 

Mikä Luupin tapahtuma on kaikkein ikimuistoisin ja miksi?
– Pakko sanoa ATK-YTP 2017. Seminaariosuuden järjestäminen oli stressaavaa, mutta myös ihan älyttömän siistiä ja niiltä kolmelta päivältä on paljon hyviä muistoja! Kaikkea pientä sattu, mm. yks luennoitsija soitti TTYltä 10 min ennen omaa aikaansa, oli menny vahingossa väärälle yliopistolle. Mutta porukka oli hyvällä tuulella, kaikista jutuista selvittiin ja luennot oli tosi onnistuneita!

 

Mikä on oma elämänviisautesi?
– Do no harm but take no shit.

 

Kenet haluat haastaa seuraavaksi tähtiluuppilaiseksi?
– Haastan seuraavaksi tähtiluuppilaiseksi aktiivisen tapahtumissa kävijän ja viime vuoden tuutorin, sekä muutenkin hyvän tyypin, eli valitsen Bujia Guon.