Luuppilaisten kesä Digialla

Digialla kesätöissä olleet luuppilaiset kertovat kokemuksistaan kotimaisessa IT-alan pörssiyrityksessä.

Niilo Haapala, Joona Hirvasmaa, Eero Leppäniemi ja Jimi Rantanen opiskelevat kaikki tietojenkäsittelytieteitä Tampereen yliopistossa. He ovat työskennelleet tänä kesänä Digialla kesätöissä, ja osalla yhteistyö Digian kanssa jatkuu myös syksyllä joko gradun tai töiden parissa joustavasti opiskelujen ohella.

”Digialle päädyin töihin oikeastaan aivan vahingossa. Kaverini, joka on töissä Digialla, sanoi minulle, että heidän kesätyöntekijänsä perui ja että he tarvitsivat koodarin tekemään ihan perusjuttuja. Laitoin kaverilleni oman CV:n, jonka jälkeen sain kutsun työhaastatteluun Digialle ja tässä sitä ollaan. Työtehtäviini on pääsääntöisesti kuulunut bugien korjaus ja muu pienkehitys. Olen kuitenkin päässyt mukaan suunnittelemaan myös isompia kokonaisuuksia”, Niilo Haapala kertoo.

Digialla nelikko työskenteli erilaisissa tehtävissä muun muassa toiminnanohjauksen, mobiilikehityksen, front-end kehityksen ja testauksen parissa. He kehuvatkin työnkuvansa monipuolisuutta ja vaihtelevuutta. Digialla korostetaan myös mahdollisuuksia uuden oppimiseen ja oman osaamisen kehittämiseen.

”Parasta on ollut monipuolinen työ ja hyvä tiimi. Myös mahdollisuus oppia uutta on kuulunut parhaisiin asioihin”, Hirvasmaa toteaa.

”Työskentely on ollut mukavaa, kun on saanut rauhassa tutustua ja opetella, eikä heti alkuun odotettu osaavansakaan kaikkea”, Rantanen jatkaa.

”Kaikkien kanssa tulee toimeen mainiosti ja on mukava tehdä töitä, tehdään kunnolla mutta ei olla liian vakavalla naamalla

Nelikko kehuu myös tiimityöskentelyä ja yhteistä henkeä Digialla. Haapala kertoo tiimin olevan rento ja ammattitaitoinen monella rintamalla. Vaikka tiimiläisiä löytyy ympäri Suomea Helsingistä, Tampereelta ja Jyväskylästä, tiimityö onnistuu sujuvasti ja helposti. Hän kokee myös saaneensa apua aina tarvittaessa ja myös yli tiimirajojen. Myös muiden mielestä Digialla on ollut hyvä ja rento meininki.

“Parasta on ollut kliseisesti se rento meininki ja se, että työt tuntuvat merkityksellisiltä”, Leppäniemi toteaa.

”Kaikkien kanssa tulee toimeen mainiosti ja on mukava tehdä töitä, tehdään kunnolla mutta ei olla liian vakavalla naamalla” Rantanen summaa.

He kokevat saaneensa vastuuta ja vapautta sopivassa suhteessa. Vaikka alussa uutta asiaa ja opeteltavaa tuntui olevan paljon, sai tehtäviin tutustua omassa aikataulussa ja opettelemista tuettiin.

”Turhaa byrokratiaa ei myöskään ole ja kaikille annetaan vapautta ja vastuuta tasapainoisesti”

”Työpäivät ovat menneet ripeästi eri ongelmia ratkoessa ja erilaisten kiinnostavien projektien parissa. Turhaa byrokratiaa ei myöskään ole ja kaikille annetaan vapautta ja vastuuta tasapainoisesti”, Hirvasmaa sanoo.

”Parasta Digialla on ollut oma rauha. Minusta on todella mukava tehdä töitä omaan tahtiin. Tietenkin töissä on aika-arviot ja deadlinet, mutta kukaan ei kuitenkaan ole hengittämässä niskaan”, Haapala toteaa.

Osalla työt jatkuvat vielä opintojen ohellakin Digialla, mutta lopullisista työtehtävistä ei vielä osata kertoa tarkemmin, sillä useat erilaiset mahdollisuudet houkuttelevat.  Digia tarjoaa myös yhteistyötä lopputyön tekemiseen, ja Hirvasmaa aikookin kirjoittaa gradun Digialle, kunhan vain sopiva aihe löytyy. Myös Leppäniemi jatkaa työskentelyä Digialla opintojen ohessa.

”Tehtävistä en vielä tiedä, uskon että kiinnostuksen kohteet nousevat pintaan myöhemmin. Aion jatkaa Digialla syksyn osa-aikaisena, ja kandin tutkinnon jälkeen keväällä täyspäiväisenä”, Rantanen kertoo.

”Digialla on niin monia osa-alueita, etten osaa sanoa missä haluaisin tulevaisuudessa olla. Kaikkea olisi kiva kokeilla!”, Hirvasmaa lopettaa.

Tutustu Digian avoimiin työtehtäviin: https://digia.com/rekrytointi/

Teksti: Digia, Maarit Jehkonen