Opiskelijana Goforella

Luuppilainen Joni kertoo työskentelystään Goforella ja yrityksen tarjoamista mahdollisuuksista opiskelijalle.


Aloitin 2015 ohjelmistosuunnittelijan urani jyväskyläläisen Descomin Tampereen toimistolla, mutta jo kesällä fuusioitumisen seurauksena muuttui työnantaja Tampereelta lähtöisin olevaksi Solteq Oy:ksi. Päädyin kuitenkin pian tämän jälkeen pohtimaan työnantajan vaihtoa ja hainkin vuoden vaihteessa muutamaan Tamperelaiseen ICT-alan kasvuyritykseen.

Hakemuksista poiki jokunen haastattelu ja kaikki etenivät tekniselle kierrokselle. Sain Goforelta työtarjouksen, jonka päätin hyväksyä, mikä osoittautui parhaaksi mahdolliseksi valinnaksi.

Miksi Gofore? Gofore?

Gofore on tamperelainen tällä hetkellä noin 190 henkeä työllistävä ICT-alan yritys ja yritys on jatkuvasti kasvussa. Meillä tehdään julkishallinnon ja yksityisen sektorin projekteja. Omalla kohdalla Gofore on paras mahdollinen työnantaja, koska täällä mahdollistetaan henkilökohtainen kehittyminen ja myös kouluni viimeistely, itseasiassa niihin jopa kannustetaan hyvin vahvasti.

Joni Laurila Goforella

Goforella pyritään tekemään kaikki sen eteen, että tämä olisi meille kaikille loistava työpaikka, mikä oli minulle hyvin tärkeä. Lisäksi olin kuullut, että monia minulle tärkeitä asioita pidetään myös Goforella tärkeinä. Jälkeenpäin tämä kaikki on osoittautunut todeksi ja työyhteisökin on aivan loistava. Olen myös kokenut, että olen päässyt vaikuttamaan siihen, minkälainen Gofore on.

Goforesta on hyvä tietää se, että miten nimi lausutaan. Sitä voi opetella vaikka Youtube-videon avulla.

Työnteko Opiskelijana

Työskentelen ohjelmistosuunnittelijana ja nykyinen projektini on Kansallisen Palveluarkkitehtuurin Palveluväylän ylläpito ja jatkokehitys. Lisäksi toimin tässä sivussa Tampereen Yliopistolla projektityökurssilla olevassa Näe Gofore -projektissa asiakkaana. Itse en edes huomaa, että opiskelijana olisin jotenkin erilaisessa roolissa kuin täyspäiväisenä työntekijänä. Itseasiassa osa jopa haluaa tehdä enemmin osa-aikaista työtä kuin täyttä viikkoa. Jokainen meistä on osa Gofore Crew:tä automaattisesti, oli opinnot kesken, lopetettu tai suoritettu, tällä tai jollain muulla vuosikymmenellä.

Olen työskennellyt Goforella muutamassa sisäisessä projektissa joissa on käytetty tosi laaja-alaisesti eri teknologioita niin kuin PHP (Goforen kotisivut) ja javascript (node.js) Näe Goforen tiedolla johtamisen projektissa noin muutamia mainiten. KaPA Palveluväylä projektissa työskentelen muun muassa Javan, Elasticsearchin, Rubyn, Dockerin ja AWS:n kanssa. Monet teknologiat olivat minulle entuudestaan tuttuja mutta uusiakin tuttavuuksia on löytynyt. Omia osaamisen puutteita tulee usein vastan, mutta näistä selviää hyvin loistavien kollegoiden avulla.

Tämän lisäksi olen mukana muutamassa markkinoinnin projektissa auttamassa ja olen aika vahva osa Goforen työhaastattelurinkiä. Olen myös vastuussa Tampereen yliopiston opiskelijayhteistyöstä Goforella.

Aloitan usein työpäiväni aamulla kahdeksan maissa, koska pidän siitä että pääsen ajoissa kotiin. Tosin aamut alkavat aamupalalla ja kahvilla, joten pehmeä lasku aina työpäivään. Päivä voi koostua hyvinkin erilaisista asioista, mutta yleensä aamupäivällä on KaPA palveluväyläprojektin daily tapaaminen. Daily tapaamisen jälkeen usein aloitetaankin lounas arvonta, jonka aikana valitaan päivän lounaspaikat. Työskentelyn ohessa tulee usein pelailtua kasipalloa toimiston biljardipyödällä ja välillä pelailtua pingistä käytävällä. Loppuviikosta sitten käydään afterworkillä työkaverien kanssa.

Itseni kohdalla työskentely on vain tukenut opintojani. Tietenkin se vie aikaa, mutta olen hyvin pystynyt jaksottamaan opinnot, työn ja vapaa-ajan. Itseasiassa kunhan vain jaksan tehdä töitä koulun eteen, niin voin saavuttaa valmistumiseni tavoiteajassa, eli viidessä vuodessa. Goforella kannustetaan opiskelijoita valmistumaan ja tuetaan sitä aina mahdollisuuksien mukaan. Muun muassa työaika on hyvin vapaasti sovittavissa. Esimerkiksi olen sopinut, että voin tiputtaa työaikanani aina 60% kuukaudessa, mikäli siihen on tarvetta, mutta se on täysin minusta itsestäni kiinni.

Asiaan liittyy myös hyvä blogikirjoitus Olli Rauramon toimesta Goforen sivuilla.

Joten jos olet ohjelmistoalan opiskelija, valmistunut tai työntekijä: Hae meille töihin!

Joko rekrytointi tai voit kysellä minulta lisää:
email: joni.laurila@gofore.com
ircissä: jeyl