Mitä Pubs touhuaa?

Jäsenkyselyssä pyydettiin juttua Merin pupusta, tässä tulee:pupu1

Moi!

Mää oon pupu ja mun nimi on Nöpö. Tai virallinen nimi on Lavella’s Felix Feeling Fizz, mutta Meri sanoo vaan Nöpöks. Tai Pubsiks, kuten kaverit mut nimitti. Synnyin 15.7.2015 Turun seudulla mutta muutin syyskuussa Tampereelle. Mun suvussa on pääosin belgianjänistä, mutta myös kääpiöjänistä ja esteristeytyksiä. Kotona mulla on oma häkki ja sielä mökki, johon meen piiloon pelottavia ääniä. Useimmiten viihdyn kuitenkin mökin katolla makoillen.

pupu3Mun päivä alkaa, kun Meri herää ja saan ruokaa, pelletti on mun lempparia. Oon aina hereillä jo valmiiks, koska hei, ruokaa. Tykkään sisustaa häkissä uudelleen yöllä, joten siivouspalvelu käy järjestämässä tavarat takaisin paikalleen, täyttää vesipullon ja heinäkaukalon. Helppoo tää elämä. Sitten pääsen pomppimaan ympäri kämppää ja heittämään parit virkistävät ilmahypyt. Ruuan jälkeen täytyy myös peseytyä ja ottaa aamupäivätorkut pöydän alla, jotka usein jatkuvat pitkälle iltapäivään. Kun en oo yksin kotona, niin saan olla ja mennä vapaasti avoimesta häkistä sisään ja ulos.

Joskus pääsen parvekkeelle kuuntelemaan ohiajavien autojen ääniä tai ihan pihalle asti valjaissa. Kaikki vihreä maistuu talven kuivien omenapuunoksien jälkeen. Porkkana on totta kai silti ykkösherkku. Nakertelen mielelläni myös pahvilaatikoita, joiden sisälle on kiva piiloutua. Kaikenlaiset kolot ja suojat ovat hyviä rentoutumispaikkoja. Osaan myös temppuja, kuten papanoida reviirin merkiksi tiettyjen ihmisten eteen. Pääasiassa oon kuitenkin sisäsiisti. Tunnistan silloin tällöin nimeni ja tiedän sormien napsauttamisen tarkoittavan, että pitää mennä häkkiin.pupu2

Päivälevon aikana vaihtelen paikkaa ja käyn välillä kerjäämässä rapsutuksia tai nakertamassa jotain mitä ei saisi. Koska mulla alkaa olla ikää kohta vuoden verran, oon keksiny mitä on olla poikakani! Meriä ja joskus vieraita ärsyttää, kun mä tahtoisin vaan lisääntyä.

Ilta on paras aika rapsutuksien saamiselle, kun ihmiset kerääntyy sohvalle kattoon telkkua tai leffaa. Siinä vieressä on paras paikka makoilla ja olla silityksen kohteena. Sylissä en viihdy, koska ei siinä saa yhtä mukavaa asentoa kuin tasaisella sohvatyynyllä. Illalla saa myös lisää ruokaa!!! Myöhäisillalla oon virkeimmilläni, hypin ympäri kämppää ja touhotan kaikenlaista, enkä millään haluaisi mennä yöksi häkkiin. Yöllä maltan kuitenkin olla hiljaa, mutta jos kuulen pelottavia ääniä, saatan paukuttaa jalallani mökin kattoa kunnon kanin tapaan, jotta nukkujat varmasti heräävät.

Sellainen on mun päivä, mitähän muut luuppilaisten lemmikit touhuavat?