AjankohtaistaYhdistysOpiskeluFukseilleTapahtumatLiikuntaLuuppiSanomatYritysyhteistyöYhteystiedotKokoukset
In English
Opiskelu
Yleistä
Opintosuunnat
Tenttiarkisto
Työpajat
Yhteystiedot

Yleistä


Luupin toiminta opintoihin liittyen

Luupin tavoitteena on ajaa jäsentensä etuja kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Toiminnan muotoja ovat mm. erilaiset opintoihin liittyvät tilaisuudet (MTT-TIE kahvit, sivuainepaneeli, kysy kopolta!), opiskeluaiheiset julkaisuja LuuppiSanomissa, opiskelua tukevia Telegram-keskusteluryhmiä ja tietysti ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnattu tutorointi.

Kaikesta opiskeluun liittyviä asioita tai kysymyksiä voi lähestyä Luupin koulutuspoliittisia vastaajia esimerkiksi sähköpostilla kopo@luuppi.fi.

Luupilla on myös Telegram-ryhmät tietojenkäsittelytieteiden ja matematiikan ja tilastotieteiden opiskelun tueksi.

Luupin vaikutusmahdollisuudet yliopistohallinnossa

Luupilla on ainejärjestönä mahdollisuus vaikuttaa yliopiston päätöksenteossa moniin opiskelua koskeviin asioihin. Luupilla on yliopistohallinnossa edustajia Matematiikan ja tilastollisen data-analytiikan sekä tietojenkäsittelytieteen tutkinto-ohjelman opetuksen suunnittelun työryhmässä, ja Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekuntaneuvostossa.


Opiskelu

Sisu-ohjeet

Sisu-info

Sisu-ohjeet opiskelijoille

Vanhojen opiskelijoiden Sisu-ohje

Kursseille ilmoittautuminen

Kursseille ilmoittaudutaan Sisun kautta. Kursseille ilmoittautuminen päättyy usein viikkoa ennen. Kannattaa silti ilmoittautua ajoissa, että varmasti pääsee kurssille mukaan. Joihinkin esim. Kielikeskuksen kursseille on vaikeampi päästä, joten tämänkin takia kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Lisätietoja ilmoittautumisesta opiskelijan oppaassa

Yliopistolla opiskelu

Yliopistolla on käytössä 24h mikroluokat, jotka sijaitsevat tietopinnissä ja pinni A:ssa A4103 sekä Linnassa sijaitsee opiskeluun tarkoitettu hiljainen lukusali. Näihin pääsee opiskelijakortilla, jossa on kulkuoikeudet. Myös Hervannan kampuksella saa kulkuoikeuden opiskelijakortille.

Kulkuoikeuksista lisää täältä.

Tenttiminen

Keskitetyt tentit

Akateemisessa maailmassa on loppukokeita ja tenttejä. Useimmilla kursseilla etenkin matematiikalla ja tilastollisella data-analytiikalla on loppukokeita. Ne eivät eroa oikeastaan mitenkään tavallisesta tentistä. Tentin voi uusia kolme kertaa.

Tenttitilaisuus poikkeaa virallisesta loppukokeesta. Tampereen yliopistossa koulutuksen tukipalvelut järjestää, aikatauluttaa ja valvoo opetussuunnitelmatyössä keskitetysti järjestettäväksi annetut paperitentit sekä vastaa sähköisen tenttipalvelun prosessista ja valvonnasta. Tenttipaperia ei saa katsoa ennen kuin tentti alkaa. Kaikki aloittavat tenttinsä yhtä aikaa. Tentistä saa poistua aikaisintaan puoli tuntia tentin alun jälkeen. Valvojalle pitää pystyä todistamaan henkilöllisyys, joten henkkarit tai opiskelijakortti mukaan tentteihin.

Tentit arvostellaan joko asteikolla 1-5 tai merkinnällä hyväksytty/hylätty. 1:lläkin pääsee vielä läpi.

Tentteihin pitää ilmoittautua hyvissä ajoin, yleensä viikko ennen tenttiä. Tenteissä ja loppukokeissa ei ole yleensä akateemista varttia (ellei toisin mainita). Loppukokeiden ilmoittautumisen määrittelee kurssin vetäjä. Ilmoittautuminen tapahtuu verkossa Sisun kautta.

Keskitetyistä tenteistä lisää tästä osoitteesta.

Sähköinen tenttiminen (EXAM)

Tampereen yliopistossa on käytössä sähköinen tenttiminen EXAM. Sähköiseen tenttiin varataan suoritusaika järjestelmässä. Sähköinen tentti tarkoittaa tietokoneella suoritettavaa tenttiä, joka suoritetaan valvotussa tenttitilassa. Sähköisessä tenttitilassa opiskelija voi suorittaa haluamanaan ajankohtana, sähköisesti tietokoneella näytön, jonka opettaja on etukäteen käynyt tallentamassa järjestelmään.

Kirjaudu EXAMiin TUNI-tunnuksellasi: https://exam.tuni.fi (älä käytä vanhaa Internet Explorer -nettiselainta)

Voit käydä tekemään EXAM tentin jommallakummalla yliopistolla keskusta tai Hervannan kampuksella. EXAM tiloja löytyy myös muulta. Tilamahdollisuudet löydät kirjautumalla EXAMiin, jos sellaisia on järjestetty.

Lisätietoa löydät Intrasta tai opiskelijan oppaasta.

Vanhat tenttikysymykset

Luupin toimistolle voi viedä vanhoja tenttikysymyksiä. Vanhat tentit löytyvät tenttiarkistosta (jäsenille). Myös matematiikalla ja tilastollinen data-analytiikalla on myös oma tenttiarkisto, johon kurssivetäjät voivat laittaa aikaisempien kurssien tenttejä.

Tulostaminen yliopistolla

Tampereen yliopistossa on opiskelijoilla tulostuskiintiöt. Jokainen opiskelija saa 400 sivua tulostuskiintiötä lukukautta kohden. Käyttämättömät sivut jäävät käytettäväksi tuleville lukukausille. Tarvittaessa lisäkiintiötä voi ostaa Juveneksen kirjakaupasta.

Muista aktivoida opiskelijakorttisi jollakin yliopistolta löytyvältä monitoimitulostimella. Tämän jälkeen voit tulostaa ja skannata lähes jokaisella yliopistolta löytyvällä tulostimella. Voit myös lähettää tulostettavat tiedostot kirjautumalla omilla peruspalvelutunnuksilla osoitteeseen webprint.tampere3.fi.

Lisätietoja tulostuksesta löytyy opiskelijan käsikirjasta täältä.


Hyödyllisiä linkkejä

kirjaudu
Tunnus:
Salasana:
Muista minut
Unohtuiko salasana?
Yhteistyössä
Digia
Exove
Eficode
Vincit
TEK
Loimu
Gofore
Futurice
Kolmiobileet
Knowit
Nokia
Nitor
Solita
Sofia Digital
Insta
Netum
Luuppi ry pidättää kaikki oikeudet muutoksiin. Tietosuojaseloste