AjankohtaistaYhdistysOpiskeluTutornetTapahtumatLiikuntaJulkaisutYritysyhteistyöYhteystiedot
In English
Opiskelu
Yleistä
Tenttiarkisto
Kurssikuvaukset
Koodipaja
Yleisohjeita

Yleisohjeita

Opiskelu

Kursseille ilmoittautuminen

Kaikilla kursseilla ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan niihin ilmoittaudutaan ensimmäisellä luennolla. Kurssien kotisivuja tms. kannattaa kuitenkin tarkkailla hyvissä ajoin ettei missaa mahdollista ennakkoilmoittautumista. Harjoituksia sisältävillä kursseilla ensimmäisellä luennolla ilmoittaudutaan monesti myös harkkaryhmiin. Näillä kursseilla eturivin paikat menevät nopeasti täyteen...

Itsenäisesti suoritettavilla kursseilla on omat ohjeet ilmoittautumisen kanssa. Yleensä homma hoituu sähköpostitse kurssin vetäjän kanssa, mutta käytäntö kannattaa tarkistaa kurssin kotisivuilta.

Vanhat tenttikysymykset

Vanhoja tenttikysymyksiä saa Luupin toimistolta, jos joku niitä on sinne vienyt. Olkaa aktiivisia ja viekää myös omien tenttienne kysymyksiä ja autatte näin muita opiskelijoita.

Vanhoja tenttejä löytyy myös Luupin kotisivuilta, Tenttiarkistosta (vain jäsenille).

Tenttikäytännöt

Akateemisessa maailmassa loppukokeita kutsutaan tenteiksi. Useimmilla kursseilla on lopputentti, mutta ei kuitenkaan kaikilla. Tentin voi uusia rajattomasti ellei toisin mainita ja myös hyväksytyn tentin voi uusia paremman arvosanan toivossa. Tentit ja välikokeet alkavat tasalta (ei siis akateemista varttia) ellei toisin mainita.

Tentteihin pitää ilmoittautua hyvissä ajoin, yleensä pari viikkoa ennen tenttiä. Ilmoittautuminen tapahtuu verkossa NettiOpsun kautta.

Tenttitilaisuus poikkeaa virallisesta loppukokeesta. Opiskelijat hakevat tenttinsä tenttisalin edestä ja menevät istumaan jollekin sallitulle paikalle salissa. Tenttipaperia ei saa katsoa ennen kuin tentti alkaa. Kaikki aloittavat tenttinsä yhtä aikaa. Tentistä saa poistua aikaisintaan puoli tuntia tentin alun jälkeen. Valvojalle pitää pystyä todistamaan henkilöllisyys, joten henkkarit mukaan tentteihin.

Tentit arvostellaan joko asteikolla 1-5 tai merkinnällä hyväksytty/hylätty. 1:lläkin pääsee vielä läpi.

Tenttitulokset pyritään julkaisemaan kahden viikon sisällä tentistä. Varsinkin kesätenteissä tuloksen saamiseen voi mennä pitempikin aika. Tulokset julkaistaan laitosten ilmoitustauluilla ja joillakin kursseilla järjestetään erillinen kokeiden palautustilaisuus. Tampereen yliopistossa toimii myös Wirtuaalinen tenttitulospalvelu Wentti, jossa useat laitokset julkaisevat opiskelijoiden tenttituloksia. Oletuksena kaikkien opiskelijoiden tenttitulokset voidaan julkaista netissä. Opiskelijalla on kuitenkin henkilötietolain mukaan oikeus kieltää omien tenttitulostensa näkyminen verkossa. Lisätietoa netissä Wentin tietosuojasta

Yliopiston käyttäjätunnukset

Käyttäjätunnuksia on kolme erilaista: peruspalvelutunnus, unix-tunnus ja SIS:n tunnus. Peruspalvelutunnus tulee automaattisesti uusille opiskelijoille, mutta muut pitää hakea erikseen. Unix-tunnuksen voi aktivoida NettiKatissa. SIS:n tunnuksen saavat yksikön pääaineopiskelijat omasta tai opettajan hakemuksesta ja sivuaineopiskelijat opettajan hakemuksesta jotakin kurssia varten.

Peruspalvelutunnukseen kuuluu esim. oikeus kirjoittautua verkkoon tietokonekeskuksen mikroluokista, sähköpostiosoite ja kotihakemisto, joka toimii sijoituspaikkana henkilökohtaisille tiedostoille. Peruspalvelutunnuksella pääsee käyttämään yliopiston intranet-palveluja.

Unix-tunnus mahdollistaa mm. henkilökohtaisten www-sivujen ylläpidon ja pääsyn Kielolle.

SIS-tunnus mahdollistaa kirjautumisen SIS:n palvelimelle SSH:lla. Palvelimella voi pitää kotisivuja ja käyttää PostgreSQL-tietokantajärjestelmää.

Luupin postituslistoille liittyminen

Luupilla on kaksi virallista sähköpostilistaa: LOOP ja FREELOOP. LOOP-listalla tiedotetaan opiskeluun ja Luupin toimintaan liittyvistä asioista. FREELOOP-listalla puolestaan voit hakea/myydä/vaihtaa/ostaa kaikkea mahdollista Suomen lain ja hyvän maun rajoissa.

Listaille liittyminen:

Voit liittyä LOOP-listalle osoitteessa https://www.luuppi.fi/mailman/listinfo/loop

Voit liittyä FREELOOP-listalle osoitteessa https://www.luuppi.fi/mailman/listinfo/freeloop

Tämän jälkeen sinun pitäisi saada sähköpostiviesti, joka pyytää vahvistamaan listalle liittymisen.

Listalta eroaminen:

Voit erota LOOP-listalta osoitteessa https://www.luuppi.fi/mailman/listinfo/loop

Voit erota FREELOOP-listalta osoitteessa https://www.luuppi.fi/mailman/listinfo/freeloop

Tämän toimenpiteen jälkeen sinulle ei enää pitäisi tulla luuppipostia.

Huom!

Postia listoille voit lähettää listasta riippuen joko osoitteeseen loop@luuppi.fi tai freeloop@luuppi.fi. Listalle ei kannata laittaa mitä tahansa, koska lähettämäsi viestit menevät kaikille listan tilaajille. Jos viestisi koskee vain paria/muutamaa henkilöä, niin lähetä viesti suoraan heille. Samoin, jos vastaat listalla olevaan viestiin, niin mieti haluatko vastausviestisi kaikkien luettavaksi (eli lähetätkö vastauksesi listalle) vai onko sopivampaa vastata vain ko. henkilölle. Vastausosoite kannattaa aina tarkistaa 'To:' -kentästä.

24 h/vrk -mikroluokat

Mikroluokat 1, 7, 8 ja 9 jotka sijaitsevat Tietopinnissä ovat käytössä 24 h/vrk.

Tulostuskiintiöt

Tampereen yliopistossa on opiskelijoilla tulostuskiintiöt. Jokainen opiskelija saa 200 sivua tulostuskiintiötä lukukautta kohden. Käyttämättömät sivut jäävät käytettäväksi tuleville lukukausille, kuitenkin siten, että kiintiön katto on 2500 sivua. Tarvittaessa lisäkiintiötä voi ostaa Juveneksen kirjakaupasta.

Opintosuoritusotteen hankkiminen

Ohjeet virallisten ja epävirallisten opintosuoritusotteiden hankkimiseen löytyvät Tampereen yliopiston opiskelusivuilta.

Vapaa-aika

Luupin saunaillat

Luuppi järjestää usein jäsenilleen saunailtoja. Saunailloissa voi olla jokin teema, kuten erityisesti ekavuotisille tarkoitetut tutustumis- ja sivuainesaunaillat. Saunomisia järjestetään kuitenkin myös ihan vain virkistäytymisen vuoksi.

Eräiden saunojen osoitteita:

  • Media 54
    Satakunnankatu 18 A, 5.krs
  • Wanha Posti
    Pellavatehtaankatu 10 B, 4.krs
  • Sumelius-Klubi
    Sumeliuksenkatu 18 A, 2 krs
kirjaudu
Tunnus:
Salasana:
Unohtuiko salasana?
Yhteistyössä
Academic Work
Provad
HappyOrNot
Wapice
Accenture
TEK
Gofore
Remion
Cybercom
Bitwise
Digia
Etteplan MORE
Reaktor
Visma
HSM
Netum
Solita
Kolmiobileet
Granite
Sogeti
Studentwork
Vincit
WayOut-jäsenetu
Intopalo
Futurice
Luuppi ry pidättää kaikki oikeudet muutoksiin. Tietosuojaseloste