AjankohtaistaYhdistysOpiskeluFukseilleTapahtumatLiikuntaLuuppiSanomatYritysyhteistyöYhteystiedotKokoukset
In English
Ajankohtaista
Käyntiosoite
Pii-Klubi
Yliopistonkatu 58b
33100 Tampere
Sijainti
Office hours
Maanantai-Torstai
klo 12.00-15.00
Ylläpito
Pikalinkit
Yliopiston pääsivu
Tampereen ylioppilaskunta
Sisu
WWW-sähköposti
Ruokalistat
Anna palautetta
uutinen Luupin jäsenkysely kevät 2016 -tulokset
Olemme nyt käyneet jäsenkyselyn vastaukset läpi ja tässä on sanallinen koonti kyselystä. Kaikki vastaukset vaakapylväsdiagrammeineen löydät täältä. ;) Saimme paljon rakentavaa palautetta ja ilmi tuli kysymyksiä ja väärinkäsityksiä, joihin vastaamme erillisessä julkaisussa LuuppiSanomissa. Kyselyn vastauksista ollaan saatu ja tullaan saamaan paljon irti, ja niiden avulla voimme kehittää toimintaamme oikeaan suuntaan. Kiitos siis kaikille vastanneille!

Kysely lähetettiin maanantaina 25.4. 688 jäsenelle ja sen palautti 88. Tästä luvusta puuttuvat keskeneräiset vastaukset, joiden vastaukset kuitenkin näkyvät joissakin kysymyksissä. Huomioithan, että jokaisen kuvaajan prosenttiosuudet riippuvat kyseiseen kysymykseen vastanneiden määrästä, joka näkyy jokaisen kuvan alapuolella. Vastanneista 64% oli miehiä ja 33% naisia, ja matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelmaan heistä kuului 23% ja tietojenkäsittelytieteiden 72%. Aktiivisimpia vastaajia olivat vuonna 2015 aloittaneet, mutta vastuksia tuli paljon myös 2012 ja 2014 aloittaneilta. Vastauksia saatiin jokaiselta vuosikurssilta 1994 aloittaneista lähtien. Luupin aloilta valmistuneita vastaajia oli 18% ja edelleen opiskelevia 65%. 8% vastaajista on siirtynyt töihin kesken opintojen.

Luuppi ja Luupin toimisto
Suurin osa vastaajista käyttää webcamia tarkastaakseen, ketkä ovat toimistolla, mutta osa vahtaa myös kahvinkeitintä. Webcamin käytöstä ja olemassaolosta oli epäselvyyttä ja 89% vastaajista haluaisi webcamin olevan jatkossakin käytössä ja heistä enemmistö haluaisi sen näkyvän vain jäsenistölle, kuten tälläkin hetkellä. Toimistolle kaivattaisiin etenkin korttimaksumahdollisuutta ja lisää pöytätilaa, mutta myös pelikonsoliturnauksille ja kurssikirjastolle olisi kysyntää. Vastanneiden mielestä mahdollisesta korttimaksupäätteen kulut tulisi kattaa budjetoimalla Luupin rahoista, mutta käyttäjiä olisi pienestä lisämaksusta huolimatta. Kuitenkin 30% maksaisi edelleen mieluiten käteisellä tai netissä. Tilanpuute yleensäkin oli kuuma puheenaihe. Ainejärjestönauha jakoi mielipiteitä.

Tiedotus ja LuuppiSanomat
Vastaajista 79% on sitä mieltä, että Luuppi tiedottaa sopivasti. Tiedotuksesta saatiin paljon hyviä kommentteja ja etenkin sähköpostin käyttö tiedotuksessa jakoi mielipiteitä. Valtaosa vastanneista seuraa sähköpostilistoja ja pitää niiden tiedotusta sopivana. Verkkosivuja ja Facebookia seuraa myös iso osa ja niissäkin enemmistö pitää tiedotuksen määrää sopivana. Instagramia ja ilmoitustaulua seuraavat vain harvat. Tilattava kalenteri sai kannatusta ja sähköpostilistojen jakaminen aihepiirien mukaan vaikuttaa halutulta, sillä kaikki kyselyn esimerkkilistat saivat tilaajia tai koettiin muuten tarpeellisiksi.
LuuppiSanomiin toivottiin monipuolisesti juttuja ja vanhan painetun lehden huumoria kaivattiin verkkojulkaisuunkin. Juttuvinkkejä tuli paljon ja niitä tullaan hyödyntämään.

Koulutus- ja sosiaalipolitiikka, tasa-arvo
Luupin edunvalvonta oli epäselvää monille vastanneista, mutta luottoa hallitukseen ja edunvalvonnan tilaan löytyy. Uutiskirjettä ajankohtaisista koulutuspoliittisista asioista toivottiin. Uutena toimintana koodipaja ei ollut tuttu kaikille, mutta kohderyhmä on ottanut sen pääosin hyvin vastaan. Tenttiarkisto koettiin erittäin tarpeelliseksi ja se sai kehuja. Vastanneista harvat ovat käyneet MTT&TIE-kahveilla, mutta ideaa pidetään hyvänä.
Tasa-arvon ongelmia vastaajat ovat kohdanneet Luupin tapahtumissa ja toimistolla joskus, mutta suurin osa ei koskaan ja harva usein. Syrjintää ja kiusaamista ollaan kohdattu vähän ja isoimmaksi ongelmakohdaksi nousee esimerkki ”tiedot, taidot tai opintomenestys”, jonka joskus-kohdan valitsi 14%. Vaikka suurin osa vastanneista ei ole koskaan kohdannut näitä ongelmia, se ei tarkoita, ettei niitä ole tai niihin ei haluta puuttua.

Yritykset ja ura
Vastanneista 43% on osallistunut yritysexculle ja yleisimmät syyt osallistumattomuudelle ovat väärän alan excukohteet ja ajanpuute. Yhteistyöyritysten määrää ja monipuolisuutta haluttaisiin lisättävän ja erityisesti opetuksen, matematiikan ja tilastotieteen alojen yhteistyötä kaivataan lisää. Saimme paljon ehdotuksia ja vinkkejä, kiitos niistä!

Tapahtumat ja tuutorointi
Fuksitapahtumia, saunoja ja sitsejä järjestetään suurimman osan mielestä riittävästi, mutta liikunta- ja kulttuuritapahtumia kaivattaisiin lisää. Myös opiskeluun liittyville tapahtumille on tilausta ja joidenkin mielestä niitä saisi olla enemmänkin. Syksyllä tapahtumia on vastaajien mielestä riittävästi, mutta keväälle niitä kaivattaisiin lisää. Monet olemassa olevat tapahtumat saivat kiitosta, mutta alkoholittomia tapahtumia kaivattiin lisää. Saatiin myös kritiikkiä ja paljon hyviä toiveita.
Tuutorointi sai pääasiallisesti kehuja, mutta mm. alkoholinkäyttöä ja aktiivisuuden puutetta kritisoitiin. Tuutoreilta kaivattiin enemmän opastusta nimenomaan opiskelukäytäntöihin liittyen. Vastanneet vanhemmat opiskelijat kokivat, ettei fuksitapahtumia ollut liikaa syksyllä.

Liikunta ja ulkomaan excu
Liikuntatapahtumia kaivattiin lisää; 36% prosenttia vastanneista koki niitä olevan liian vähän. Lajikokeiluja toivottiin ja liikuntatiedotusta kaivattiin säännöllisemmässä muodossa. Vastanneista 45% ei halua osallistua lasketteluexculle, mutta osaa kiinnostaa mökkireissu. Laskettelemaan haluaisi 25% vastanneista ja kohdetoiveista Himos nousi suosituimmaksi.
Ulkomaan excursioiden tehtävänä pidetään sekä edullisen reissun järjestämistä luuppilaisten kanssa että tutustumista ulkomaiseen yritys- ja opiskelijakulttuuriin. Nykyistä excujen hintatasoa pidetään sopivana ja ulkomaan kaupunkikohteet vetoavat vastaajiin.

Loppusanat
Vastaajille Luuppi merkitsee opiskelijayhteisöä, kurssikavereita ja tapahtumia. Muutama vastaajista piti toisaalta Luuppia sisäänpäin lämpeävänä. Suurimmasta osasta loppusanoja huokui kuitenkin rakkaus Luuppia kohtaan ja niitä lukiessa ymmärsi, kuinka paljon ainejärjestön järjestämä toiminta antaa yksittäiselle opiskelijalle. Kiitokset hallitukselle ja toimareille osoitetuista tsemppiviesteistä sekä kaikista vastauksista!

Meri Ahonen
hallituksen puheenjohtaja

Sanni Ovaska
hallituksen sihteeri ja tiedotusvastaava
Lisätty perjantaina 23. syyskuuta 2016 klo 17:52

Takaisin

kirjaudu
Tunnus:
Salasana:
Muista minut
Unohtuiko salasana?
Yhteistyössä
Vincit
Futurice
Knowit
Nokia
Visma
Sofia Digital
Solita
Reaktor
Aplika
Netum
Loimu
aTalent
Accountor
Gofore
Exove
Digia
Eficode
Nitor
Kolmiobileet
TEK
Insta
Luuppi ry pidättää kaikki oikeudet muutoksiin. Tietosuojaseloste