AjankohtaistaYhdistysOpiskeluFukseilleTapahtumatLiikuntaLuuppiSanomatYritysyhteistyöYhteystiedotKokoukset
In English
Ajankohtaista
Käyntiosoite
Pii-Klubi
Yliopistonkatu 58b
33100 Tampere
Sijainti
Office hours
Maanantai-Torstai
klo 12.00-15.00
Ylläpito
Pikalinkit
Yliopiston pääsivu
Tampereen ylioppilaskunta
Sisu
WWW-sähköposti
Ruokalistat
Anna palautetta
uutinen Tervetuloa Luuppiin, uusi opiskelija!
Suuret onnittelut uudesta opiskelupaikastasi! Olethan jo tutustunut huolella yliopiston lähettämiin materiaaleihin? Uusi opiskelija -sivulta löytyy kätevä checklist, jota seuraamalla saat tärkeimmät käytännön jutut hoidettua.

Me, Luuppi, olemme sinun tuleva ainejärjestösi.

Luuppi tulee sinulle tutuksi heti syksyn alussa, olemmehan vastuussa uusien opiskelijoiden tutoroinnista. Tutoroinnissa esimerkiksi esittelemme yliopiston kampusaluetta, tutustutamme sinut kanssaopiskelijoihisi ja annamme hyviä vinkkejä kurssien valintaan sekä lukujärjestyksen tekemiseen. Tutoroinnin aikatauluista ja muista syksyn meiningeistä saat tietoa Luupin fuksikirjeessä, jonka olemme lähettäneet sinulle yliopiston hyväksymismateriaalien mukana.

Mitä muuta me teemme? Mikä edes on ainejärjestö? Yliopistolla toimii lukuisia ainejärjestöjä, joihin liitytään pääasiassa oman tutkinto-ohjelman perusteella. Lyhyen esittelyn ja joitakin olennaisia faktoja meistä löydät täältä. Näymme jäsentemme arjessa esimerkiksi erilaisten tapahtumien (virkistystä, rekrytointia, liikuntaa – aivan laidasta laitaan!), yhteisten etujen ajamisen sekä mukavan yhdessäolon merkeissä.

Luupilla on yliopistolla myös oma huone, “toimisto”, joka on lukuvuoden aikana auki lähes joka päivä. Toimistolla voit esimerkiksi nautiskella ilmaista kahvia, pelata konsoli- ja lautapelejä sekä pyytää apua missä tahansa opiskelijaelämän ongelmassa - me autamme parhaamme mukaan, tai ohjaamme eteenpäin oikealle taholle.

Lukuisat toimintamuotomme tulevat sinulle paremmin tutuiksi tutoroinnin ja toivottavasti myös Luuppiin liittymisen myötä, ja voit osallistua toimintaan makusi mukaan. Veikkaamme, että ainakin ensimmäisenä syksynäsi arvokkainta antiamme on kanssaopiskelijoihin tutustuminen sekä tuki opinnoissa alkuun pääsemiseksi.

Tahdotko vain opiskella kaikessa rauhassa itseksesi? Tutorointiin ei ole pakko osallistua, eikä Luuppiin pakko liittyä, mutta olisi silti kiva ainakin tavata sinut! Tulethan siis ainakin käymään tutoroinnin aloitustilaisuudessa - emme pakota sinua jäämään. Järjestämme myös innokkaan opiskelusi tueksi monenlaista toimintaa, kuten esimerkiksi lukupiirejä ja koodauspajoja.

Sitten pari käytännön juttua opintojen aloittamiseen liittyen:

Suosittelemme, että käyt kaikille pakollisen Tietotekniikkataidot-kurssin mahdollisimman pian pois alta. Kun suoritat kurssin jo intensiiviversiona elokuussa, niin se ei ole aiheuttamassa päällekkäisyyksiä ja päänvaivaa enää sitten, kun alat sovitella muita kursseja lukujärjestykseesi.

Oletko uusi tietojenkäsittelytieteilijä, jolla on jo aiempaa osaamista alalta? Tarkista yksikkömme infosivu aiempien opintojen hyväksiluvusta, ja laita tarvittaessa anomus hyvissä ajoin eteenpäin – näin varmistat, että saat tiedon mahdollisista korvaavuuksista jo ennen opiskelun alkua. Esimerkiksi töissä tai harrastuksissa hankittu osaaminen voidaan arvioida näyttökokeella.

Onko sinulla muita korkeakouluopintoja, jotka tahdot hyväksilukea tutkintoosi esimerkiksi valinnaisiksi opinnoiksi (“sivuaineeksi”)? Ei hätää, näillä ei todennäköisesti ole mikään kiire, joten ehdimme perehtyä asiaan yhdessä syksyllä. Katso kuitenkin yksikkömme infosivu opintojen korvaamisen ja hyväksiluvun käytännöistä.

Perehdythän huolella yksikkömme uuden opiskelijan materiaaleihin, olit sitten matemaatikko/tilastotieteilijä tai tietojenkäsittelytieteilijä.

Tarvitsetko apua tai lisätietoja? Tuliko eteen jotain aivan odottamatonta? Tahdotko vain tietää lisää Luupista? Voit jo ennen syksyä ottaa yhteyttä tutorvastaavaamme Ida-Maijaan osoitteella tutor(at)luuppi.fi, tai lähettää vaikka anonyymisti kysymyksiä palautelomakkeemme kautta. Seuraathan myös Facebook-sivuamme ja Instagramiamme, niin pääset aistimaan tunnelmia arkipäivän kuulumisistamme. Keskusteluun pääset mukaan IRCNetissä kanavilla #luuppi ja #luuppi.fuksit. Kanavilta saat myös varmasti apua kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Kivaa kesää, ja nähdään syksymmällä!


Luupin hallituksen puolesta

Elli Felin
Luupin hallituksen rahastonhoitaja ja yritysvastaava
Lisätty keskiviikkona 17. elokuuta 2016 klo 22:03

Takaisin

kirjaudu
Tunnus:
Salasana:
Muista minut
Unohtuiko salasana?
Yhteistyössä
Insta
Solita
Aplika
Visma
Nitor
Exove
Sofia Digital
Futurice
Kolmiobileet
Nokia
Vincit
aTalent
TEK
Knowit
Eficode
Reaktor
Digia
Loimu
Gofore
Netum
Accountor
Luuppi ry pidättää kaikki oikeudet muutoksiin. Tietosuojaseloste